Reis om de wereld in 80 gerechten

Een reis om de wereld in 80 gerechten

Er is een nieuw kookboek uit, gemaakt door een fotograaf. David Loftus fotografeerde eerder al Jamie Oliver en Heston Blumenthal. Nu is hij de auteur van het kookboek “Reis om de wereld in 80 gerechten”. Hij heeft alleen zelf niet gekookt, dat laat hij aan zijn beroemde culinaire vrienden over, hij maakte de foto’s. Samen met 15 chef-koks volgt hij dezelfde weg als Phileas Fogg (De hoofdpersoon uit de novel: Around the world in 80 days).

Chef-koks als Rachel Khoo, Alice Waters en Gennaro Contaldo werkten mee. Het boek bestaat uit reisverhalen, recepten en foto’s. Treed in de voetsporen van Phileas Fogg op zijn grote reis door verschillende continenten en ontdek een schat aan heerlijkheden uit de vier hoeken van de wereld, zoals chilikrab uit Azië, caesar salad uit Amerika en focaccia met blauwe druiven uit Europa.

Als kind was David Loftus al gek op verhalen over avonturiers en ontdekkingsreizigers. Van alle boeken was Reis om de wereld in 80 dagen echter favoriet. De held van het verhaal, Phileas Fogg, is niet alleen gentleman en ware wereldreiziger, hij is tevens een foodie avant-la-lettre in hart en nieren. Reis om de wereld in 80 gerechten is Loftus’ eerbetoon aan deze held, waarin hij ons als gids een grand tour culinair biedt langs dezelfde route als die van Phileas Fogg.

David Loftus is een van de meest gerespecteerde foodfotografen van het moment. Zijn talent en persoonlijke manier van werken zijn de basis voor bijzondere samenwerkingen met vele topchefs, zoals die met Jamie Oliver, voor wie hij zes boeken gefotografeerd heeft.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.