Reisapp Buitenlandse Zaken


Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) lanceert vandaag op Schiphol een zogenoemde reisapp. De applicatie voor smartphones bevat onder andere reisadviezen per land en contactgegevens van Nederlandse ambassades en consulaten. Naast actuele reisadviezen geeft de app ook informatie over noodgevallen, bijvoorbeeld wanneer iemand een paspoort is verloren, iemand bestolen of gearresteerd is, of als iemand vermist is of in het ziekenhuis ligt.

Door de app hebben reizigers in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades waar ook ter wereld bij de hand. Ze kunnen ook aangeven waar de reis naar toe gaat, zodat ze een pushbericht krijgen als het reisadvies verandert.

De informatie uit de app is ook toegankelijk als er geen internetverbinding is. Pagina’s uit de app die eerder zijn bezocht, worden automatisch opgeslagen. De app is gratis verkrijgbaar in de Appstore: BZ Reisadvies

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.