Sleepbootdagen in Elburg

De sleepbootdagen in Elburg

Bootjesliefhebbers opgelet: Op 29 en 30 juni zijn de Sleepbootdagen in Elburg. De oude haven van Elburg is voor de 14e keer een weekeind alleen gereseerveerd voor de historische sleepbootvloot van Nederland. Tijdens de Elburger Sleepbootdagen zijn er niet alleen sleepboten te zien. Aan de haven tot helemaal in het stadje Elburg is een markt met veel muziek. Ook de nieuwe botterwerf is zaterdag geopend voor het publiek.

Rondom de haven en helemaal tot in het centrum van het vestingstadje Elburg vinden rondom de sleepbootdagen veel activiteiten plaats. Bernhard Neijmeijer, zelf eigenaar van een oude sleepboot en een van de vier initiatiefnemers, zegt: “Jaren geleden vroegen wij ons af of tijdens de beroemde Botterdagen in Elburg ruimte zou zijn voor een paar sleepboten. Aanvankelijk lagen er sleepboten naast botters, maar al snel hebben we gekozen voor een eigen weekeinde. Nu organiseren wij al voor de veertiende keer de Sleepbootdagen in de maand juni, met de gewaardeerde hulp van de havenmeester.”

Naast het bezichtigen van bijzondere sleepboten kan het publiek op zaterdag een rondvaart maken op een sleepboot of modelsleepboten bekijken die radiografisch worden bestuurd. De zeemansliederen van het shantykoor De Tippezangers en het dweilorkest De Blue Mops zorgen voor een bijzondere sfeer.

In de haven van Elburg is de 20 meter lange originele stoomsleepboot de Roek uit Ermelo te zien. Ook zal de sleepboot Feint met daarin een originele langzaamlopende 1 cilinder Industrie motor, type 1IB6 van 35pk in de haven liggen.
De organisatie rekent op ongeveer 30 historische sleepboten en 15.000 toeschouwers bij dit evenement. Rondom Elburg kunnen bezoekers gratis parkeren.

Programma Sleepbootdagen Elburg 2012

Vrijdag 29 juni 2012

– Aankomst en afmeren sleepboten
– Bezichtiging sleepboten

Zaterdag 30 juni 2012

– Grote markt rond de haven en in de binnenstad van Elburg
– Bezichtigen sleepboten
– Rondvaarten op zaterdagmiddag
– Radiografisch bestuurde modelsleepboten
– Originele Circuswoonwagens

Muziek

– De Tippezangers uit Hierden
– Mariniers Shantykoor “Qua Patet Orbis”
– Dweilorkest The Blue Mops uit Nijmegen
– Amusementskoor De Dwarsleggers uit Kampen

Markt
– Aan de haven
– In Elburg vesting

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.