Utrechters zien toekomst in audiogidsen

Een screenshot van de audioguide App

Iedereen kent ze wel de audiogidsen die je kan krijgen in bijvoorbeeld een museum. Je hoeft niet meer met een gids mee te lopen en krijgt wel alle bijzonderheden over de kunst te horen. Daarnaast kun je het museum lekker in je eigen tempo verkennen. In Utrecht zien ze daar wel wat in. Maar dan niet voor een museum maar voor een stad. Je hebt geen kaarten of gidsen meer nodig om Utrecht te verkennen, daar heb je nu een audioguide app voor op je Iphone.

Waar men vroeger gewapend met plattegronden, audioguides in formaatje ghettoblaster of levende gidsen een nieuwe stad of museum ging verkennen, kan dat nu veel gemakkelijker en leuker met behulp van een smartphone en de iWhisper app. Musea, gemeenten, festivals en bedrijven kunnen via hun eigen applicatie of de algemene iWhisper applicatie verschillende tours en belevenissen afgestemd op hun verschillende gebruikersgroepen aanbieden.

Wat iWhisper extra bijzonder maakt, is de inhouse ontwikkelde techniek waarbij audio automatisch op de juiste locatie wordt afgespeeld. De gebruikers starten de app, bergen hun smartphone op en kunnen gaan dwalen in verhalen en geluiden. Zo kan Amsterdam aan stadspromotie doen door stadswandelingen aan te bieden met een focus op architectuur, historie, poëzie of shopping. Het Afrika museum kan haar Afrikaanse dorpjes in de buitenruimte bijvoorbeeld voorzien van geluiden en verhalen uit het dagelijks leven van de bewoners en Paleis het Loo kan haar tuinen tot leven laten komen met verhalen van generaties Oranjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dankzij haar inhouse ontwikkelde architectuur kan iWhisper klant-specifieke applicaties aanbieden tegen een fractie van de kosten van de ontwikkeling van een doorsnee applicatie. Daarnaast maakt dit alle applicaties goed vindbaar in de Appstore en Google Play, een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle app.

De App is hier de downloaden en voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.