Vakantie tussen Franse wijngaarden

Vakantie tussen Franse wijngaarden 9

Zo'n ontbijtje voor je eigen (tijdelijke) villa, niet gek toch?


Het Zuidfranse Château de l’Horte van de Nederlandse Johanna van der Spek en haar man is een perfecte vakantiebestemming voor wijnliefhebbers. Gasten verblijven in één van de Chambres d’Hôtes, het appartement op het Château zelf of in een luxe vakantievilla aan de rand van het dorpje Montbrun des Corbières met prachtig uitzicht over de wijngaarden. De acht huizen hebben allemaal een verwarmd privé zwembad afgeschermd met een hek, luxe jacuzzi en speeltoestel in de tuin. Ook ideaal met kinderen dus.

Geniet bij thuiskomst nog lang na met de heerlijke wijnen van Château de l’Horte, verkrijgbaar bij PLUS supermarkten. Zoals Onno Kleyn in zijn boek Weg van Wijn schrijft: ‘…Een aangename Blanc de l’Horte maken ze, en een werkelijk uitstekende rosé. Maar het accent ligt toch op de rode wijnen, waarvan ze een verwarrend groot aanbod hebben. De Carignan Vieilles Vignes 2009 is kernachtig, de Sélection de la Portanelle 2009 vol van zwart fruit. Maar alle klokjes beginnen te klepelen bij de Réserve Speciale 2007, vol van zeer rijp fruit, cacao en confiture…’ Meer informatie: www.wijnvillas.nlwww.chateaudelhorte.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.