Vanaf zondag goedkoper internet op reis

Nu ook op vakantie voor een vaste prijs internetten

Goed nieuws voor iedereen die graag zijn Facebook-status wil blijven updaten op vakantie. Eerder waren al de prijzen voor bellen en smsen verlaagd. Nu worden ook de tarieven voor data verkeer naar beneden gebracht. Dit betekent dat er een prijsplafond is ingesteld voor de kosten van internetten op je telefoon. Zo kunnen providers niet meer zelf bepalen hoeveel ze vragen voor internet in het buitenland hierdoor gaan de prijzen omlaag.

“Prijsplafonds betekenen dat we roaming krijgen voor de smartphonegeneratie. Het is voor eens en voor altijd gedaan met de roaming-afzetterij in de EU. Ik ben verheugd dat de Europese Unie elk jaar een beetje meer geld terug in de zakken van zijn burgers kan stoppen”, zegt Neelie Kroes, Eurocommissaris voor de Digitale Agenda, op de website zdnet.nl.

De prijzen die nu zijn vastgesteld zijn de limiet, opratoren mogen ook lager gaan zitten als ze dat willen. Europa hoopt dat er zo gezonde concurrentie tot stand komt en dat de prijzen verder gaan dalen. Je betaalt van 1 juli 2012: 29 cent + BTW voor een gesprek, 8 cent + BTW om een gesprek te ontvangen, SMS is 9 cent + BTW en een megabyte downloaden in het buitenland is 70 cent + BTW.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.