Vreemde vogel in dierenpark

Vreemde vogel in dierenpark 9

De nieuwste bewoner van Amersfoort.


DierenPark Amersfoort toont vandaag, op vaderdag, zijn nieuwste bewoner aan het publiek; de kasuaris. Het is niet zonder reden dat deze bijzondere loopvogel zijn intrede doet op Vaderdag. “De papa kasuaris kan als voorbeeld dienen voor vele vaders”, zo stelt de directie van het dierenpark. “De kasuaris is een loopvogel afkomstig uit de regenwouden van noordoost Australië en Nieuw Guinea. Wanneer een mannetje en een vrouwtje eieren verwachten werkt papa vol overgave aan het nest. Als de eieren gelegd zijn laat moeder de verzorging verder aan vader over. Papa broedt ze uit en verzorgt zijn jongen tot ze zo’n 9 maanden oud zijn. Echte topvaders dus die niet mogen ontbreken op Vaderdag.”

De kasuaris komt te wonen in het DinoBos. Met zijn grote poten, helm en manier van lopen heeft de kasuaris erg veel weg van een dinosaurus. Vandaar dat deze loopvogel prima past tussen de andere dino’s. Er is speciaal voor de kasuaris een nieuw verblijf gebouwd, omdat er nog niet eerder levende dierentuin dieren in het DinoBos woonden. Uiteraard is de vogel niet uitsluitend vandaag, maar ook de rest van het zomerseizoen te zien.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.