Wat doe je met vakantievriendjes?


Je hebt vakantievriendjes en vakantievriendjes. De eerste zijn goed voor een paar leuke weken en daarna nog wat Hyves-contact en verder niet. De andere…wel, dat is soms hetzelfde, maar kan ook ontaarden in een heftige, romantische relatie. Het heeft allemaal met leeftijdsverschil te maken. Voor de ene categorie vakantievriendjes (voor die van 8 tot 12 jaar, vrij kort daarna kom je in de andere categorie) komen er binnenkort twee boekjes uit.

Jippie komt met twee boeken waarmee ze vrienden kunnen maken én leuke herinningeren kunnen vastleggen. Om lekker lang na te genieten van alle belevenissen op reis. Op vakantie ontmoeten kinderen vaak nieuwe vriendjes en vriendinnetjes uit verschillende landen. Met het nieuwe Vakantievriendenboek van Jippie kunnen kinderen hun nieuwe vakantievrienden alles vragen, gewoon in hun eigen taal: in het Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Deens. Dit boek is leuk om vrienden te maken en een mooie herinnering aan hen bij thuiskomst.

Kinderen bekijken hun vakantiebestemming vaak met andere, nieuwsgierige ogen. Jippie Vakantiereporter! biedt ruimte om zelf je belevenissen op te schrijven en herinneringen zoals toegangskaartjes, snoeppapiertjes en bonnetjes in te plakken. Jippie stimuleert dat nog ’s omdat hij ook met allerlei vragen en grappige spelletjes komt. Op die manier scheppen kinderen hun eigen souvenir.

De Jippie-boeken zijn speciaal geschreven voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Ze zijn samengesteld en gemaakt door leerkrachten. In de Jippie-serie verschenen reeds Jippie naar Frankrijk! en Jippie naar Italie! Jippie Vakantiereporter! en Jippie’s Vakantievriendenboek! verschijnen in de serie Wat & Hoe, bekend van de reis- en taalgidsen.

Jippie’s Vakantievriendenboek!
Auteur:Kitty van Zanten en Mireille Spaas
Prijs:€ 7,95
ISBN:9789021552408
Verschijnt:25 juni 2012

Jippie Vakantiereporter!
Auteur:Kitty van Zanten en Mireille Spaas
Prijs:€ 7,95
ISBN:9789021552415
Verschijnt:25 juni 2012

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.