Wereld rond in 80 merken

Een pagina uit het online boek Around the world in 80 brands


“Around the world in 80 brands” is een boek dat in augustus 2012 uitkomt en dat verhaalt van de geschiedenis achter bekende merken. Het is een uitgave van CoolBrands.org. Voor het boek reisden de makers naar o.a.: Londen, New York, Route 66, San Francisco, Sao Paulo, de Sahara, Abu Dhabi, Beijing, Hong Kong, Dubai en Mumbai. Eén van de auteurs is Anouk Pappers (baanomschrijving: “I travel the world in search for cool stories!”). Zij schrijft over het project: “In november 2010 zijn we begonnen met de Global Campaign Storytelling. Het opbouwen van een wereldwijd netwerk van merken en opinieleiders om relevante verhalen en dus kennis te delen. We besloten te beginnen in Brazilië, want er zijn een heleboel dingen aan de hand, nu en in de komende jaren.” Het resulteerde in veel, wat zij noemt, PPP-verhalen. Dat staat voor ‘People Planet Profit’. Pappers heeft geconstateerd dat het niet cool is voor bedrijven om zichzelf op de schouders te kloppen en te zeggen hoe geweldig ze zijn, dat moet een onafhankelijke derde zijn. Dat is dus CoolBrands geworden.

Het boek kan nu al (moeizaam) doorgebladerd worden op www.aroundtheworldin80brands.com. Er zitten in ieder geval prachtige foto’s in. De teksten zijn alleen te lezen door met de muis rechts te klikken en dan te kiezen voor “inzoomen”. Het boek is te bestellen door te bellen met Anouk, tel. 0654774876 of te mailen met anouk@coolbrands.org.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.