Wie heeft de langste?

Wie heeft de langste? 9

In Amerika kun je je leven lang rondreizen, zonder twee keer over hetzelfde spoor te rijden…


Hebt u dat ook wel eens onder het eten, dat iemand zomaar een triviant-vraag opwerpt? Zoals: Hoeveel kilometer spoorweg hebben we eigenlijk in Nederland? Gelukkig heb je dan door je smartphone meteen internet bij de hand en – natuurlijk! – is er daar het antwoord te vinden. Wikipedia blijkt een handzame lijst te hebben van de lengte van spoorwegen van álle landen ter wereld. Dat levert een interessant inzicht op. Wie denkt u heeft de meeste spoorrails liggen? Inderdaad Amerika en als tweede Rusland, maar daar zit nogal een verschil in lengte in: 226.000 tegen 87.000 km! En welke positie denkt u dat Nederland in dat rijtje inneemt? Wij staan op positie 58 met 2800 km aan spoor. Op de laatste plek staat op nummer 134 Nicaragua. Daar hebben ze… 6 km spoor. Wat moet je daar mee?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.