10 leukste exposities in Engeland

De hal van Tate Modern in Londen, waar deze zomer onder andere de expositie Another London te zien is.

Deze zomer is er veel meer te doen in Engeland dan alleen de Olympische spelen. Ben je niet zo’n sport fan maar wil je toch naar Engeland deze vakantie? Dan hebben we hier een top 10 met de leukste exposities, festivals en tentoonstellingen van dit moment!

27 juli 2012 – 16 september 2012
Another London, Tate Britain, Londen
Tate Britain exposeert 180 foto’s van grote fotografen van de 20e eeuw, die de stad Londen als belangrijkste onderwerp hebben genomen voor hun werk, tussen 1930 en 1980. Deelnemende kunstenaars zijn Bill Brandt, Henri-Cartier Bresson, Bruce Davidson, Elliot Erwitt, Robert Frank, Marketa Luskacova, Dora Maar, Irving Penn en Willy Ronis. Meer informatie vind je op de website.

06 tot 12 augustus 2012
Piping Live 2012, Glasgow, Schotland
In augustus wordt Glasgow de wereldhoofdstad van de doedelzak. Met ateliers, lessen en concerten wil het festival traditie en moderniteit samenbrengen. Voor meer informatie ga je naar de website.

11 tot 27 augustus 2012
Internationaal Boekenfestival, Edinburgh, Schotland
Ieder jaar in augustus brengt dit festival schrijvers en filosofen samen in Schotland en geeft het publiek de mogelijkheid om hen te ontmoeten. Vorig jaar namen bekende namen deel zoals Ingrid Betancourt, Allan Hollinghurs en Neil Gaiman. Voor meer informatie ga je naar de website.

17 tot 19 augustus 2012
The Green Man Festival, Glanusk Park, Crickhowell, Wales
Festival met een ecologische en anti-consumptiegeest, gespecialiseerd in folk en alternatieve muziek. Het kon een internationale reputatie opbouwen en behaald de prijs voor het beste festival van middenklasse-omvang. Voor meer informatie ga je naar de website.

22 tot 28 augustus 2012
International Beatles Week Festival, Liverpool, Engeland
De Beatles zijn een van de zeldzame groepen ter wereld die een eigen jaarlijks terugkerend festival hebben. Liverpool vibreert elke zomer een week lang op de klanken en de muziek van de ‘Fab Four’. De sfeer bereikt elke dag een hoogtepunt met straatconcerten en speciale avonden die georganiseerd worden op verschillende plaatsen in de stad, waaronder de Cavern Club en Pub. Groepen uit de hele wereld met de meest extravagante namen brengen de grote successen van de mythische groep. Voor meer informatie ga je naar de website.

26 en 27 augustus 2012
Carnaval van Notting Hill, Londen
In de jaren 1950 organiseerde de Afro-Antilliaanse gemeenschap van Londen een kleurrijk carnaval om haar eigen cultuur te vieren. Sindsdien is het carnaval uitgegroeid tot het grootste straatfeest van Europa, met veel muziek, dans, optochten en proeverijen van exotische culinaire specialiteiten. Meer informatie vind je op de website.

01 september 2012
Braemar Gathering, Braemar, Schotland
De meest beroemde jaarlijkse Schotse olympiades worden gehouden in Braemar en dat gebeurt al sinds 1832. Mannen in kilts nemen het tegen elkaar op tijdens traditionele sportproeven zoals boomstamgooien. Ook de Koningin woont jaarlijks het spektakel bij, samen met bijna 20.000 toeschouwers. Voor meer informatie ga je naar de website.

5 September 2012 – 13 januari 2013
Digital Crystal: Swarovski at the Design Museum, Londen
Het Design Museum en Swarovski werken samen met een nieuwe generatie designers en dagen hen uit om de toekomst in het digitale tijdperk uit te tekenen. Meer informatie vind je op de website.

12 september 2012 – 13 januari 2013
Pre-Raphaelites: Victorian Avant-Garde, Tate Britain, Londen
Vandaag worden hun werken beschouwd als het neusje van de zalm op het gebied van klassieke schoonheid, maar in het midden van de 19e eeuw werden de pre-Rafaëlitische schilders beschouwd als iconoclastische rebellen. Tate Britain onthult een deel van de waarheid over sommige kunstenaars zoals Dante Gabriel Rossetti, Ford Madox Brown, Millais, Burne-Jones en andere leden van deze groep. Voor meer informatie ga je naar de website.

5 tot 23 september 2012
London Design Festival, Londen
Gedurende 9 dagen laat Londen zien dat de stad een belangrijke rol speelt in de wereld van de design. Een evenement dat tegelijk cultureel en professioneel is, met seminars, recepties, feestelijkheden, lanceringen van producten en installaties. Het festival brengt de grootste designers ter wereld samen. Meer informatie vind je op de website.

Je hoeft deze zomer dus niet van sport te houden om van Engeland te genieten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.