Bacterie reist via JFK Airport

JFK Airport.
Bacteriën reizen ook per vliegtuig. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat via het New Yorks vliegveld John F. Kennedy heel veel ziektekiemen het Amerikaanse continent binnengebracht worden. De luchthaven is een broeinest van bacteriën, blijkt uit een studie van het Massachusetts Institute of Technology. JFK staat bovenaan de lijst van luchthavens die de meeste ziektes verspreiden. Daarna komen onder meer de vliegvelden van Los Angeles, Honolulu en Chicago. Het onderzoek wordt verricht om er achter te komen hoe besmettelijke ziektes als SARS en de vogelgriep zich verspreiden, wat van pas kan komen bij de ontwikkeling van vaccins.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.