BBI Travel koerst op Noord-Noorwegen

Op zeearendsafari in het Noorse Lofoten – foto BBI Travel


Een Hurtigruten vaarvakantie langs de imponerende kustlijn van Noorwegen staat bij menig Nederlander op het verlanglijstje. Hoewel ieder seizoen zijn eigen specifieke aantrekkelijkheden heeft, is een tocht in de winter langs de besneeuwde kust zeer fotogeniek. Aankomende winter maakt reisorganisatie BBI Travel de Lofoten in Noorwegen als startpunt van een Hurtigruten zeetocht aantrekkelijker vanwege de directe vlucht die van 17 februari tot en met 24 maart 2013 wordt aangeboden. Transavia vliegt dan iedere zondag van Amsterdam Schiphol non-stop naar Evenes, de luchthaven van de Lofoten.

‘De directe vlucht maakt Centraal en Noord-Noorwegen nu wel heel toegankelijk,’ aldus BBI Travel directeur Henk van der Kooi. Naast het voordeel van de nabijgelegen stad Svolvær, een van de aanmeerhavens van de Hurtigruten schepen, is de directe verbinding ook zeer praktisch voor vakantiegangers die de Lofoten en de eilandengroep Vesterålen per auto willen ontdekken. Tevens is het noordelijke deel van Noorwegen het gebied bij uitstek om op jacht te gaan naar het Noorderlicht. Nadere informatie over de Hurtigruten zeereizen 2013 en het wintervakantieaanbod Noorwegen via www.demooistezeereis.nl en www.bbi-travel.nl.

BBI Travel introduceert voor de winter 2012/13 verschillende nieuwe arrangementen die aansluiten op de nieuwe charterverbinding. Hieronder een 8-daagse Hurtigruten Lofoten & Arctic Ocean Safari met inscheping in Svolvær, varen in noordelijke richting via Tromsø en de Noordkaap naar Kirkenes en retour. Een andere optie is de 8-daagse Hurtigruten Polar Express waarbij men naar Evenes vliegt, per Hurtigruten schip naar Kirkenes vaart en vervolgens twee dagen in Inari in het noorden van Finland verblijft. In dit arrangement is een Noorderlicht sneeuwschoensafari en een bezoek aan een Sami boerderij inbegrepen. Terugvlucht is vanaf Ivalo.

BBI Travel is met de oprichting in 1963 een van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het bedrijf viert in 2013 haar 45-jarig jubileum voor bestemming Noorwegen. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaalagent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.