Bergen met bikes bedwingen

Bergen met bikes bedwingen 9
Een vakantie zonder zweet is voor veel mensen niks. Er moeten prestaties geleverd worden! Zoals bergen bedwingen, niet te voet (te makkelijk!), maar met je fiets over onherbergzame paadjes. In de Oostenrijkse Kitzbüheler Alpen brengen 252 Kilometer fietsroutes en 812 kilometer MTB-trails bikers op toeren. Met twee nieuwe officiële freeride-parcours hoeven fanatieke downhill-bikers zich niet te vervelen. Het aantal gemarkeerde mountainbikeroutes in alle moeilijkheidsgraden, honderden varianten en veel singletrails, wordt hiermee uitgebreid naar 55. Voor dit veel omvattende aanbod zijn de Kitzbüheler Alpen met het ‘Approved Bike Area’-keurmerk van Mountainbike Holidays onderscheiden.

Voor dit fietsseizoen zijn er twee nieuwe trails uitgezet. Onlangs is de 7,5 kilometer lange Fleckalm-trail met 1.000 hoogtemeters geopend. Deze route loopt van de Fleckalm naar het dorpsdeel Klausen in Kirchberg. Deze zomer wordt op de ‘sportberg’ Gaisberg in Kirchberg, naast de beproefde Lisi-Osl-Singletrail, een tweede downhill-traject geopend. Om bij de trails te komen, staan 29 liften ter beschikking. Gasten met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card kunnen hiervan gratis gebruik maken. De bike area ontdekken kan ook onder begeleiding. Specialisten bieden rijtechniekcursussen en begeleide mountainbiketochten naar de mooiste biketrails aan.

De Kitzbüheler Alpen zijn onderdeel van de ca 800 kilometer lange Bike Trail Tirol. Het deelparcours van de langste aaneengesloten route voor mountainbikers in de Alpen, loopt van Wörgl via het Alpbachtal, Wildschönau, naar Hopfgarten in het Brixental en via Söll terug naar Wörgl. Bikers kunnen via kitzalps.com/touren alle tochten in de Kitzbüheler Alpen uitvoerig bekijken, inclusief kaart, hoogteprofielen en GPS-tracks.

De consument vindt meer informatie www.kitzalps.com/nl en bij Kitzbüheler Alpen Marketing, tel.: +43 5356 647 48, info@kitzalps.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.