Bestuur zelf eens een Boeing

Dit is je uitzicht als tijdelijk piloot.


Uitzending gemist is een uitkomst. Zodoende keek ik laatst naar een oude aflevering van Drie op Reis. Daarin werd een bezoek gebracht aan Singapore. Eén item was dat waarin Dennis ging vliegen in een simulator. Maar dan niet zomaar iets. Een machine die qua techniek en gevoel heel goed het vliegen in een groot passagiersvliegtuig kon simuleren. Hoeveel zoiets nu zou moeten kosten werd niet duidelijk, dus maar even gezocht. De goedkoopste variant, waarbij je 30 minuten ‘vliegt’ kost 175 dollar. Maar je kunt ook 90 minuten achter de stuurknuppel zitten en daarvoor moet je $ 395 neertellen.

Het ‘Aviation Learning Centre’ is opgericht door kapitein Michael Caston, een piloot met meer dan 25.000 vlieguren bij commerciële bedrijven en met zesendertig jaar ervaring. Zijn doel is om de kennis van de luchtvaart te vergroten en om degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de luchtvaart met een kans te geven om te leren over de industrie. De Flight Experience flight-simulator is gebaseerd op de Boeing 737NG.

Nu heb je dit soort simulators al op veel beroepsopleidingen, maar een dergelijk gedetailleerde uitvoering bestemd voor gewoon publiek hadden wij nog niet eerder gezien. Even doorklikken in de site leerde echter dat er ook een soortgelijke machine staat in Parijs.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.