De zomervakantie begint!

Vakantiegevoel: kokosnoten op een Tropisch strand

De zomervakantie gaat dit weekeind officieel beginnen voor Midden Nederland en Zuid Nederland heeft al bijna een week vakantie. Ook dit jaar gaan er nog veel mensen op vakantie. 9,8 miljoen Nederlanders gaan op vakantie in binnen- of buitenland. Dat is 100.000 minder dan vorig jaar. In eigen land gaan naar verwachting 4,2 miljoen Nederlanders op vakantie deze zomer, meestal op de camping of in een bungalowpark. Daarnaast komen er ruim 2,6 miljoen buitenlandse vakantiegangers naar Nederland deze zomer. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar.

Last minute
Last minute vakanties worden steeds populairder.Volgens diverse onderzoeken heeft ongeveer een kwart van de Nederlanders de zomervakantie nog niet geboekt. Ze kijken uit naar last minute-deals en houden tevens de weersverwachting in de gaten.

Stress
Nederlanders ondervinden ook veel stress van op vliegvakantie gaan. Wat zijn de meest stressvolle elementen van de reis volgens Nederlanders?:
1. Paspoort en reisdocumenten (46%)
2. Kiezen van een bestemming (20%)
3. Luchthavens (19%)
4. Vakantiefinanciën (11%)
5. Accommodatie vinden (2%)
6. Reisdatum kiezen (1.5%)
7. Goedkope vliegtickets vinden (0.5%)
De stress om een paspoort is wel te begrijpen omdat vanaf deze zomer alle kinderen een eigen paspoort moeten hebben. Zij mogen niet meer bijgeschreven staan op het paspoort van de ouders. Naar schatting 240.000 kinderen hebben nog geen eigen paspoort. De marechaussee heeft aangekondigd geen nooddocumenten uit te schrijven voor kinderen die nog bij de ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Dus dat moet nog geregeld worden voor de vakantie.

Laptop en Ipad mee
De laptop en Ipad gaan massaal mee op vakantie. Dit jaar neemt bijna 50% van de vakantiegangers een Laptop of een Tablet, zoals een iPad, mee. Voor 75% van de vakantieganger is wifi ook belangrijk bij het kiezen van een vakantie bestemming. Daarvan wenst meer dan 60% WiFi ontvangst op het gehele terrein. Bijna 30% is tevreden met een centraal punt bij bijvoorbeeld de receptie. Voor slecht 4% is mobiel internet afdoende.

Op deze website staan nog een paar tips om ontspannen op vakantie te gaan. Elke Dag Vakantie wenst je in ieder geval een hele fijne zomervakantie!

 

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.