DFW Airport biedt gezond reizen

DFW international airport wil vliegreizen gezonder maken

Als je reist met het vliegtuig is gezond eten meestal niet binnen handbereik. Daarnaast moet je veel zitten wachten, erg gezond is het dus niet. Daar hebben ze wat op bedacht Dallas/Fort Worth International Airport in Texas. Ze hebben een gratis yoga studio en een ‘half-mile’ wandelroute, op deze manier kun je ontspannen op vakantie gaan. Hiermee zijn ze het eerste vliegveld in Amerika dat dit mogelijk maakt.

Luchthavens, vaak bekend om het stressvolle wachten en een snelle hap vlak voor vertrek, gaan steeds vaker op ‘de gezonde tour’. Bij aankomst of vertrek biedt de DFW luchthaven reizigers de mogelijkheid om gebruik te maken van de onlangs geopende gratis Yoga Studio. Verder heeft DFW in samenwerking met de American Heart Association een ‘half-mile’ wandelroute uitgezet in de terminals en worden winkelmanagers gestimuleerd om bewust na te denken over een verantwoord assortiment.

Naast een bijdrage aan een gezonde levensstijl is er voor DFW Airport meer voordeel te behalen uit deze missie. Ondanks het feit dat veel reizigers hun vliegtickets boeken op basis van prijs, vluchttijden en luchtvaartmaatschappij, is DFW ervan overtuigd dat zij ook kiezen voor de luchthaven met de meest aantrekkelijke verbindingen en service. Daar zijn de verantwoorde keuzemogelijkheden op DFW Airport een goed voorbeeld van. ,,We leggen de lat hoog voor onszelf ”, aldus Kevin Smith, Assistant Vice President Terminal Management bij DFW. „Ons doel is om de gezondste luchthaven te zijn in de VS”.

Tijdens een oponthoud op de luchthaven zag de heer Smith een groep reizigers bij de gate yogaoefeningen doen op hun eigen yogamatjes. ,,Ze waren gestrand en besloten er het beste van te maken. Zo kwamen we op het idee om een eigen yoga studio te bouwen in een nog niet gebruikt deel van Terminal D”. De studio is voorzien van matjes en een één uur durende yogavideo die continue wordt afgespeeld. Grote ramen kijken uit op de landingsbanen voor Terminal D terwijl schermen zorgen voor gepaste privacy.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.