Dino’s in Ziggo Dome


Waan je even in de tijd dat de dino’s hier nog leefden. Dat kan met een spectaculaire show, die dit najaar in de Ziggo Dome gehouden wordt. Na een wereldtournee, bijgewoond door meer dan 7 miljoen mensen in 206 steden, is de adembenemende show “Walking with dinosaurs” – The Arena Spectacular hier in Nederland. De show is gebaseerd op de bekroonde BBC televisieserie waarin dinosaurussen op ware grootte tot leven worden gewekt. Op zaterdag 17 november en zondag 18 november nemen de dinosaurussen bezit van de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop is nu echter al gestart.

De live show laat de evolutie van de dinosaurussen zien en tegelijk de klimatologische en geologische veranderingen die plaatsvonden waardoor vele soorten uitstierven. De dinosaurussen zijn kolossaal en levensgroot maar tegelijkertijd uiterst wendbaar en behendig. Met “Walking with dinosaures” – The Arena Spectacular ontstaat er een interactie tussen de dieren, kunnen bezoekers zien hoe carnivoren op twee poten gingen lopen en de grote planteneters deze snelle roofdieren van zich af wisten te houden. De live show neemt het publiek mee op een reis terug in de tijd en laat hen zien hoe ze leefden door middel van realistische effecten. In deze productie zullen de dinosaurussen brullen, grommen, en tot leven gebracht worden.

Uit de tijd van de dinosaurussen, zo’n 65 miljoen jaar geleden, zijn tien soorten gekozen. In de show zijn onder meer te zien: de Tyrannosaurus Rex, de Plateosaurus en de Liliënsternus uit het Trias, de Stegosaurus, de allosaurus van het Jura en de Torosaurus en Utahraptor uit de geoligische periode die Krijt heet. De grootste van alle dino’s, de Brachiosaurus, meet bijvoorbeeld bijna 19 meter van kop tot staartpunt en is 9 meter hoog.

De show is een technisch hoogstandje, waarbij wetenschap, techniek en traditionele theatertechnieken zijn gebruikt om deze bijzondere dinosaurussen te laten zien, en om het publiek de gelegenheid te geven deze in het echt te laten zien en beleven wat voorheen alleen mogelijk werd gehouden in de bioscopen en op televisie. Veel techniek is ook afkomstig vanuit de filmindustrie. Een team van 50 mensen, kunstenaars en ingenieurs, ontwerpers, technici, bouwers en experts in animatronics hebben een jaar lang gewerkt aan de productie. Dit allemaal in een werkplaats die groot genoeg is om een Boeing 747 te parkeren.

Tim Haines, de bedenker en producer van de BBC-serie, dat wereldwijd al 700 miljoen kijkers trok, is adviseur van “Walking with dinosaurs” – The Arena Spectacular. De serie won reeds zes Emmy’s en drie BAFTA Awards. De show zelf heeft onder andere de THEA Award for Outstanding Achievement in Touring Event gewonnen. De show is ontwikkeld in Australië, waar het de primeur beleefde in Sydney in 2007. Al snel na de Australische première bleek de voorstelling zo sensationeel te zijn dat een Amerikaanse tour snel volgde. Vervolgens kwam in 2009 de wereldtour en werd onder andere Nederland aangedaan. Nu de show voor de tweede keer gebracht wordt, is dit de uitgelezen kans voor degene die hem de eerste keer hebben moeten missen.

Kijk voor alle informatie omtrent de dinosaurussen, beeld, video en meer op de website: http://www.dinosaurlive.nl/
Zaterdag 17 november 2012 – 15.00 uur
Zaterdag 17 november 2012 – 19.00 uur
Zondag 18 november 2012 – 11.00 uur
Zondag 18 november 2012 – 15.00 uur
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 49, € 45, € 39, € 29 prijs (excl. servicekosten) Kaartverkoop via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.