Ontdek Biosfeerreservaat Entlebuch

Ontdek Biosfeerreservaat Entlebuch 9

Het Karstgebiet Entlebuch in Centraal Zwitserland

Voor vakantiegangers die niet van drukte houden en zich graag midden in prachtige natuur bevinden is Entlebuch een mooie bestemming. Entlebuch is het eerste en enige Biosfeerreservaat in Zwitserland. De regio ligt in centraal Zwitserland en is bekend om zijn veenlandschappen. Om het landschap te behouden zetten ze zich in voor duurzaam en kleinschallig toerisme. Dit betekent niet dat er niets te doen is. Zo kun je er goudwassen, Kneippen in de openlucht en zijn er wandeltochten door het veen.

Er is meer te doen dan alleen te genieten van de natuur. Je kan er een energie- of sprookjespad volgen, een kneippinrichting of veenbad nemen, satellietgestuurd wandelen of op excursie gaan onder begeleiding. Ook als je van cultuur houdt zit je wel goed in de regio. Je kan het oude handwerk van houtskool maken in Romoos of de bedevaartplaats Heiligkreuz bezoeken. Daarnaast hebben ze het grootste boek ter wereld wat je kan gaan zien.

Sinds 2001 staat Entlebuch als Biosfeerreservaat op de werelderfgoed lijst. Om een Biosfeerreservaat te worden moet een gebied aan twee eisen voldoen:
– Er moeten waardevolle planten en dieren aanwezig zijn en de leefomgeving van deze planten en dieren moet uniek zijn.
– In deze gebieden moet ruimte zijn voor milieu vriendelijke landbouw, tuinbouw, visserij en jacht en toerisme en dat wel allemaal op een traditionele manier.

Wil je meer weten over het gebied? Ga dan naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.