Expositie over Japans Design

Expositie over Japans Design 9

De Aibo Robothond van Sony, een elektronisch gezelschapsdier.

Van 20 juli tot en met 2 september presenteert Japanmuseum SieboldHuis in Leiden de tentoonstelling Japans Design. Deze tentoonstelling toont meer dan vijftig voorbeelden van Japans design en laat zien hoe Japans vakmanschap de wereld van de technologie is binnengestapt.

Design is overal; de bank voor de tv, de lamp aan het plafond, de kleding die we dragen en het servies waarvan we eten. Voor het ontwerp van deze producten moet een balans worden gevonden tussen het esthetische en het functionele.

Met de tentoonstelling Japans Design maken bezoekers vanuit de negentiende-eeuwse vaste collectie van het SieboldHuis een sprong naar de moderne tijd. Het SieboldHuis toont voorbeelden uit de tweede helft van de twintigste eeuw, zoals de Aibo robot-hond of de Butterfly kruk, waarmee we de grote verscheidenheid laten zien van Japans industrieel ontwerp.

Modern design is ogenschijnlijk universeel. Toch kunnen we spreken van modern Japans design. Bij de objecten in deze tentoonstelling zijn onmiskenbaar Japanse wortels te ontdekken. Idealen zoals compactheid, eenvoud, en aandacht voor het kleinste detail hebben vanuit de traditionele ambachtskunst hun plaats gekregen in modern design. Via Japans Design krijgt de bezoeker een kijkje in de Japanse samenleving.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.