Fietstocht dwars door Duitsland

Fietstocht dwars door Duitsland 9

Maak een fietstocht van 950 km dwars door Duitsland. foto: Duits Verkeersbureau

Heb je plannen om een fietsvakantie te gaan doen dit jaar maar heb je nog geen idee waarheen? Dan is de D-route 3 in Duitsland een aanrader. De route is 950 km en gaat door heel Duitsland. De route begint vlakbij de Nederlandse grens in Vreden en eindigt bij Küstrin-Kietz aan de Poolse grens. Op deze manier krijg je veel te zien van de verschillende dingen die Duitsland te bieden geeft, zo kom je langs verschillende plaatsen die op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Op de route liggen de meest uiteenlopende regio’s, bijvoorbeeld het vlakke parklandschap van het Münsterland, de heuvels van het Weserbergland en de rand van de Harz, het wijdse Fläming en de Oderbruch. Daar komen nog de rivierlandschappen van de Weser, Saale en Elbe en een biosfeerreservaat bij.

Zeven plaatsen die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staan, zoals Quedlinburg, de Lutherstad Wittenberg en de Bauhaus-stad Dessau, zorgen ervoor dat ook cultuurliefhebbers volledig aan hun trekken komen. Uiteraard dragen ook steden als Münster en Berlijn hun steentje bij.

Het is de eerste modelroute in het D-netwerk/fietsnetwerk Duitsland, die Duitsland helemaal doorkruist. Het voornamelijk autovrije traject loopt merendeels door de natuur, op aparte fietspaden of bospaden. De route is niet overal geasfalteerd.

Op deze website vind je meer informatie over de route.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.