Gozo en Comino mooiste stranden

De Blue Lagoon in Comino

Gozo en Comino staan op de derde plek in de Europese Quality Coast Top 100. De stranden horen bij de Maltese archipel. De eilanden staan bekend om hun mooie kustlijn en Mediterrane gastvrijheid. De top 100 is bedacht om duurzame vakantiebestemmingen in kaart te brengen, daarnaast willen ze deze bestemmingen belonen voor hun inzet.

Comino is met slechts 3 vaste inwoners en een oppervlakte van 3,5 kilometer een echt mini-eilandje. De beroemde Blue Lagoon met haar helderblauwe water is bijzonder om te zien. Op Gozo lopen rode stranden en hoge kliffen uit in helder turkoois water. Havenstadjes, groene valleien, zoutpannen en kleine beekjes liggen op steenworp afstand van elkaar. Gozo is iets groter dan Vlieland en is door haar compactheid geschikt voor een wandelvakantie.

Het Quality Coast project beoordeelt Europese kustplaatsen op ruim 100 criteria in de categorieën natuur, omgeving, identiteit en sociaal economische status. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar natuurbehoud en educatie, watermanagement, de aanwezigheid van recycling- en duurzaamheidprojecten en de omgang met lokaal cultureel erfgoed. Dit jaar is voor het vierde jaar op rij de Quality Coast Top 100 bekendgemaakt. De Portugese Azoren en Ierapetra op Kreta behaalden de eerste en tweede plaats. Gozo en Comino delen een eervolle derde plaats.

Kijk op de website voor meer informatie over het Quality Coast Top 100 project.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.