Grote renovatie Victoria Watervallen

Grote renovatie Victoria Watervallen  8

De Victoria Watervallen in Zimbabwe

De Victoria Watervallen in Zimbabwe zijn een van de zeven wereldwonderen, daar moet natuurlijk goed op gepast worden. Nou gaan ze niet de watervallen zelf renoveren maar de gebouwen en de structuur daarom heen. Er is ook een goede rede voor om daar dit jaar mee te beginnen. Volgend jaar wordt bij de Victoria Watervallen namelijk de United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) gehouden. Daarnaast is het volgend jaar de 200ste geboortedag van Dr. Livingstone, de eerste blanke europese man die de watervallen gezien heeft.

Renovaties
De start- en landingsbaan van Victoria Falls International Airport zullen worden verlengd zodat de luchthaven ook grotere vliegtuigen kan verwerken. Er worden tevens een nieuwe internationale terminal en een luchtverkeerstoren gebouwd. Daarnaast is er een start gemaakt door de Zimbabwe National Water Authority Zambezi Rivier met de aanleg van een nieuw water- en rioleringsstelsel. Maar er zijn meer projecten waar hard aan gewerkt worden: het wegennet wordt eveneens vernieuwd en het Victoria Falls Hospital wordt uitgebreid.

Dr. David Livingstone
Voor de  200ste geboortedag (19 maart 2013) van Dr. David Livingston worden er volgend jaar verschillende evenementen en feestelijkheden georganiseerd. Dit is ook een goede reden om het gebied rondom de Victoria Watervallen te verbeteren. In het plaatsje Livingstone is het Livingstone museum gevestigd dat een goed beeld uit die tijd laat zien van de archeologie, de eerste bewoners, de onafhankelijkheid en fauna van Zambia. Verder is er een collectie te zien met persoonlijke bezittingen van Dr. Livingstone  zoals brieven, dagboeken en routebeschrijvingen.

Voor meer informatie over een verblijf in Victoria Falls ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.