Gullivers Verzamelingen

De tentoonstelling 1001 verzamelingen over de bagage van Gulliver

Vanaf zaterdag 7 juli is er in de Jaarbeurs Utrecht de interactieve zomerexpositie van 1001 verzamelingen. In hal 1 ligt Gulliver, de reus uit de boeken Gulliver’s travels. De reus is 100 meter lang en bestaat uit steigermateriaal en kratten. Over de hele oppervlakte van de reus is de bagage uit Gulliver’s Travels tentoongesteld. De bagage bestaat uit de verzamelingen van het Centraal Museum, particuliere verzamelaars en uit verzamelingen van Pet van de Luijtgaarden.

Het wordt de grootste tentoonstelling van verzamelingen ooit met een vloeroppervlak van 14.000 m2. De verzamelingen laten opmerkelijke objecten uit onze wegwerpmaatschappij zien en bestaan onder andere uit foto’s, klompen, keramiek, 600 barbies, 4.000 puntenslijper, 40.000 wegwerpaanstekers en een miljoen Boomerang kaarten.

Bezoekers kunnen door middel van elf kleine robotjes de expositie van binnenuit bekijken. De robotjes zijn te besturen met een smartphone en het beeld wordt vertoond op grote LED-schermen van DROPSTUFF.nl. Eén scherm staat in de Jaarbeurs zelf, de andere schermen staan op stationslocaties in Eindhoven, Den Haag, Breda en Schiphol en in Amersfoort. Op deze manier kan heel Nederland de tentoonstelling ontdekken en meebeleven.

Sinds 30 juni kan iedereen 6 dagen lang het opbouwen van de expositie volgen via Twitter en Facebook. Meehelpen opbouwen? Ook dat kan. Ouders, kinderen (vanaf 9 jaar) en studenten kunnen zich aanmelden via de website. De expositie is van 7 t/m 22 juli 2012 en is dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur, en op zaterdag van 11:00 tot 22:00 uur. Entreekaarten zijn te bestellen via de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.