Het Wenen zoals kinderen zich wensen

Pretpark in Wenen. Foto: © WienTourismus / Karl Thomas


Wenen is niet direct een naam die boven komt drijven als je denkt aan een vakantie met (kleine) kinderen, maar dat is een misvatting. Er is namelijk een enorm aanbod aan vertier voor kinderen, zoveel dat de VVV zelfs een Engelstalige brochure voor gezinnen met jongere kinderen heeft uitgebracht: ‘Vienna tips for all the family’.

Regen of zon, de Oostenrijkse hoofdstad biedt de kleintjes een grote keuze aan indoor en outdoor vertier. Leuke tip: kinderen tot 6 jaren reizen gratis met het openbaar vervoer en tijdens de schoolvakanties en op zondagen geldt dat ook voor kinderen tot 15 jaar. Verschillende musea in Wenen bieden gratis toegang voor jongeren tot 19 jaar. Ook speciale kinderrondleidingen waaronder een Sisi toer in het Hofburg Paleis waar je natuurlijk ook het Vlinderhuis in de tuin moet bezoeken. Gegarandeerd een hoogtepunt tijdens je bezoek aan Wenen: het uitkijkpunt van de Donau toren op 150-meter hoogte. Een van ’s werelds mooiste dierentuinen is de Schönbrunn Zoo (meer dan 250 jaar oud), ben je 10 jaar of ouder, dan zijn er voor jou speciale avondrondleidingen met infrarode camera’s!

Een bezoek aan het attractiepark in Prater staat hoog op het verlanglijstje van veel kinderen en wat is er leuker dan een rit in de toeristische Ring Tram langs de bekende Ringstrasse: door middel van een koptelefoon en beeldschermen krijg je in verschillende talen tekst en uitleg over de bezienswaardigheden. Op de website www.wien.info vind je onder de button ‘Families’ een enorme hoeveelheid informatie en suggesties voor attracties en ander kinderplezier waaronder de beste ijswinkels, kledingzaken voor kinderen, restaurants en meer. Ook kan men er de Vienna tips for all the family brochure downloaden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.