Hoe maak je een Kip hip?

Foto: www.indehippekip.nl


Maartje Koning houdt van Kip. Nee, niet in de pan, maar op de camping. Ze tovert oude, bijna afgedankte exemplaren van dit Nederlandse caravanmerk om in kleine paleisjes. In dagblad de Telegraaf mocht ze gisteren vertellen hoe ze haar baan bij een loopbaanadviescentrum er aan gaf om permanent bezig te zijn met het opknappen van Kip-caravans.

De Groningse zegt dat de ‘depressief’ werd van nieuwe caravanmodellen, ‘en die zijn duur ook bovendien’. Dus kocht ze zelf in 2010 een oude Kip-caravan, die ze helemaal opknapte en een fris uiterlijk gaf. Dat leverde zoveel positieve reacties op dat ze er nu een bedrijf van kon maken.

Rijk wordt Koning er niet van. „Als ik de opbrengst omreken naar een uurloon, houd ik bijna niets over.” Het opknappen is een arbeidsintensief proces, dat per caravan een maand in beslag neemt. „Ik laat de caravan keuren door de garage. De badkamer sloop ik eruit, want die is na meer dan dertig jaar vies. Ik zorg ervoor dat het gas het doet. Vervolgens zet ik de vakantiewoning in het sop, in de grondverf en tweemaal in de lak,” schrijft de krant.

Overigens is er inmiddels een wachtlijst voor het pimpen van de Kips. Daarom biedt Koning de mogelijkheid om zo’n kampeerpaleisje te huren op een Nederlandse camping. Meer informatie is te vinden op: www.indehippekip.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.