Huisdier wel of niet mee?

Een puppy aan het strand

Je hond of kat wel of niet meenemen op vakantie? Dat is de vraag die veel vakantiegangers zichzelf stellen voordat ze de vakantie plannen. Je wil je hond ook niet altijd naar een pension brengen als je weggaat en het kan heel leuk zijn om je huisdier mee te nemen. Als je ervoor kiest om je dier wel mee te nemen moet je daar wel rekening mee houden bij je keuze van accommodatie, want huisdieren zijn niet overal welkom. Selectkamp maakt het de vakantieganger makkelijk. Op hun website kun je bij de zoekopties dat je naar een camping wil waar huisdieren toegestaan zijn.

Via de website kan je via de selectiebutton ‘Bestemming & accommodatie’ verschillende voorkeuren aanvinken waaronder Huisdier toegestaan. Selectcamp biedt op de campings verschillende type eigen accommodaties aan. Huisdieren zijn alleen toegestaan in de Bungalowtenten. Dit zijn door Selectcamp zelf ontworpen 25m² ruime tenten, volledig ingericht met keuken en echte bedden en geschikt voor maximaal 6 personen en een huisdier. Deze staan op zo’n 22 campings die Selectcamp in Europa aanbiedt, onder meer in Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Soms wordt voor het meenemen van een hond een kleine toeslag berekent. Een dierenpaspoort en inentingsbewijs meenemen is verplicht. Hier vind je nog handige tips.

Hondenstrandje
Voor alle campings geldt dat de honden aangelijnd dienen te worden en dat ze niet bij het zwembad of waar van toepassing op het strand mogen. Uitzondering is camping Park Umag langs de kust van Istrië waar op bepaalde gedeelten van het strand honden de zee in mogen. Tevens beschikt deze camping over een hondendouche en verkopen ze dierenvoeding in de supermarkt.

Uitlaatplekken
Wanneer besloten is om de hond mee te nemen is een andere voorwaarde veel ruimte om te wandelen. Dat is een optie bij bijvoorbeeld camping Domaine de la Yole in het Franse Roussillon dat in een bebost terrein van 20 hectare ligt. Een nabijgelegen rivier en het natuurgebied van Vendres zijn ideale uitlaatplekken.

Italië + Kroatië
In Italië kan je met huisdieren terecht op onder andere camping Fontanelle en Eurocamping aan het Gardameer, camping Freetime, Vallicella en Park Albatros in Toscane, camping Bella Sardinia in Sardinië en camping Vigna Sul Mar aan de Adriatische kust.
Ook Kroatië kent een aantal campings waaronder camping Lanterna, camping Zaton, camping Bijela Uvala, camping Vestar en camping Park Umag.

Franse en Spaanse campings
Frankrijk- en dierenliefhebbers kunnen behalve in Domaine de la Yole ook terecht in camping Les Ranchisses in de Ardèche en camping Domaine du Colombier aan de Côte d’Azur terwijl Spanjegangers met huisdieren welkom zijn op camping Nautic Almata en camping Castell Montgri, beide aan de Costa Dorada.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.