Ideetje: Zomerse picknick te water

Ideetje: Zomerse picknick te water 9
Wie iets te vieren heeft deze zomer zou kunnen overwegen een picknick te water te houden. Rotterdam is veel meer dan containerschepen op de Maas. Juist de binnenwateren lenen zich goed voor een boottochtje op een mooie zomerse dag. Natuurlijk hoor bij zo’n relax boottrip een goed gevulde mand met lekkers. De Picknick Company biedt deze zomer een bijzondere picknick op het water aan met sloephuur voor een dagdeel. Vanaf de Kralingse Plas brengt een privé-kapitein de matrozen naar onontdekte Rotterdamse plekjes die alleen per boot te bereiken zijn. Of het nu een ontdekkingsreis op de idyllische Rottemeren wordt of een stadse tour richting het bruisende Delfshaven, met een mand vol heerlijk proviand wordt het zeker weten een dagje uit om niet snel te vergeten.

De boot waarmee gevaren wordt, heeft ruimte voor vijftien mensen. Het is een oude reddingssloep die volledig is gerenoveerd en door zijn roze kleur een opvallende verschijning is op het water. Feestgangers hoeven niet zelf te varen, er is een schipper aan boord. De Picknick Company heeft voor de dobberende picknick speciale manden samengesteld voor elk moment van de dag. Zo kan er genoten worden van een heerlijke lunch met onder meer hartige taart, muffins en picknickbrood, maar ook voor later in de middag is er een mand samengesteld met verschillende tapas, frittata en crème Catalane. De drank – wijn, fris en andere vloeibare versnaperingen – is bij de picknick inbegrepen. De varende picknick is leuk voor allerlei events, denk bijvoorbeeld aan vrijgezellenparty’s, babyshowers, verjaardagen en familiefeestjes. Wie na de boottocht nog niet naar huis wil, kan nagenieten bij Café Restaurant De Tuin, het eindpunt van de tocht.

De Picknick Company
Het brein achter de Picknick Company is de Rotterdamse Nanette Speelman die met haar bedrijf catering op bijzondere locaties organiseert, zoals deze picknick aan boord van de gerenoveerde roze sloep. Deze brengt mensen naar de meest bijzondere plekjes in de Maasstad die met ‘normaal’ vervoer niet te bereiken zijn. Matrozen kunnen heerlijk wegzakken in de grote loungekussens aan boord of zelfs even met de voeten over boord, pootje baden.

Locatie sloep: Café Restaurant De Tuin, Plaszoom 354, 3062 CL Rotterdam. Website: www.picknickaandeplas.nl

Ideetje: Zomerse picknick te water 10

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.