Je liefde vinden in het vliegtuig

Uit onderzoek blijkt dat 6 procent een relatie heeft gekregen met een medepassagier.

Je kan je liefde vinden in het vliegtuig. Volgens 6 procent van de mensen die meegedaan hebben aan een onderzoek van skyscanner hebben ze een relatie overgehouden aan hun vliegreis. Ook vriendschappen ontstaan tijdens het vliegen, 39 procent heeft weleens vrienden gemaakt met een medepassagier op dezelfde vlucht. Deze relaties waren alleen wel van korte duur. Maar 7 procent heeft na de vakantie nog contact met degene die ze hebben ontmoet in het vliegtuig.

Door de komst van social media is het wel makkelijker om je vriendschappen met medepassagiers te behouden. 3 procent van de deelnemers gebruikt social media om contact te houden. KLM heeft hier goed op ingespeeld. Zij hebben een nieuwe Facebook app Meet & Seat hiermee kun je zelf kiezen via Facebook en LinkedIn naast wie je wil zitten. Deze app is vooral bedoeld voor netwerkende zakenreizigers.

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland ‘’Het is duidelijk dat veel reizigers meer uit hun reisbeleving willen halen dan simpel van A naar B komen. Toch blijkt uit ons onderzoek dat vriendschappen of romantische ontmoetingen aan boord niet vaak voorkomen. Een deel van het plezier van reizen is mensen ontmoeten en waarom niet meteen tijdens de vlucht?’’

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.