Lijst met stoere vakanties: Sullivan’s list


Sullivan’s list is een initiatief van David Vermeulen (36). Het is een lijst met opmerkelijke vakantiebestemmingen. „Toen ik in het Spaanse Buñol tussen honderden tomaten gooiende mensen stond op het festival La Tomatina, was dat zo bijzonder dat ik dacht: ik moet dit soort dingen vaker doen. Maar er bestond nog geen overzicht van zulke bijzondere evenementen, dus toen ben ik dat zelf maar gaan samenstellen,” zo vertelt hij in De Telegraaf.

Vermeulen begon samen met tekstschrijfster Liedewij Loorbach en vormgever David Pino aan een boek met ’de 100 meest bizarre tradities ter wereld’. Tijdens de samenstelling ontstond ook het idee voor een website en een app met de naam Sullivan’s list. Alle drie werden vorig jaar zomer gelanceerd, zowel in het Engels als in het Nederlands. De naam van het project is afkomstig van Roy C. Sullivan, een Amerikaanse boswachter die zeven keer een blikseminslag overleefde. Via de website kunnen reizigers hun eigen ervaringen delen, hotels en reizen boeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.