Logis Hotels richten zich op kunst

Logis Hotels richten zich op kunst 9

Fietsen in Limburg en meteen kunst bekijken.


Logis Hotels (39 zijn er in heel Nederland) richten – logisch! – hun aandacht op ‘lekker weg in eigen land’. Dit seizoen is er extra aandacht voor kunst. Zo is er een fietstocht langs een drietal prachtige routes, waarbij Logis Hotels de kunst voorop stelt.

Open Stal in Oldeberkoop
Familie Linse van Logis Hotel Lunia tipt het kunstevenement Open Stal. Van 28 juli tot en met 26 augustus staat het Friese Oldeberkoop in het teken van Open Stal. Dit jaarlijks terugkerende evenement trekt ruim 11.000 bezoekers uit het hele land. Vijftig kunstenaars stellen een bijzondere kunstroute door Oldeberkoop samen. Langs woningen, winkels, de kerk, de school, maar ook door het bos leidt een eclectische mix van kunst in allerlei vormen en uitingen. Pak gratis een witte fiets bij het begin van de route om zo het meeste uit je dag te halen. Logis Hotel Lunia ligt midden in het kloppende hart van Open Stal en heeft een speciaal arrangement samengesteld voor een bezoek aan Oldeberkoop en Open Stal.

Beelden van Gelderland
Fan van kunst in de openbare ruimte? Fiets dan de bijzondere routes van Beelden van Gelderland. Familie Carabain van Logis Hotel het Wapen van Elst raadt de Arnhem route aan voor een dagje ‘eropuit’ in hun regio. Het hotel is een goed startpunt voor deze route.

Kunstroute Zuid-Limburg
Susanne en Jan Frints runnen Logis Hotel Wippelsdaal en wonen in het pittoreske Margraten, Zuid-Limburg. Rustig, lieflijk, heuvelachtig Zuid-Limburg met haar gemoedelijke karakter en heerlijke Bourgondische inborst. Nederland Fietsland heeft een prachtige kunstroute uitgestippeld in deze regio, beginnend in het nabij gelegen Klimmen. Kom tot rust en ontdek PlezieroLogis: de kunst van het genieten.

Over Fédération internationale des Logis
In 1949 werd de “Fédération internationale des Logis” (FIL) opgericht in Frankrijk. Logis is inmiddels uitgegroeid tot de eerste Europese keten van ruim 2600 onafhankelijke hotels in Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, het Groothertogdom Luxemburg, Italië, Andorra en Nederland. Elk Logis hotel (Logis is afkomstig van het franse woord ‘loger’ voor logeren) heeft zijn eigen identiteit. De hotelier verwelkomt zijn gasten nog zelf en is zeer betrokken bij het ontdekken van zijn regio. Alle aangesloten hotels voldoen uiteraard aan de kwaliteitseisen van Logis. De kwaliteit van de hotels wordt gemeten volgens een rangschikking van “schoorsteentjes” (1 tot 3), terwijl de kwaliteit op het gebied van gastronomie wordt beoordeeld door middel van “stoofpotjes” (1 tot 3). In Nederland zijn op dit moment 39 Logis hotels.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.