Londen voert landenlijst aan


MasterCard heeft een onderzoek laten doen welke plaatsen dit jaar de meeste mensen (en dus het meeste geld…) aantrekken. Londen voert, ongetwijfeld dankzij de Olympische Spelen, de lijst aan. De top 5 bestaat verder uit: Parijs, Bangkok, Singapore en Istanbul.

Vlak voor de Olympische Spelen blijkt Londen in de jaarlijkse Global Destination Cities Index van MasterCard Worldwide opnieuw ’s werelds populairste bestemming voor internationale reizigers te zijn, met een record van 16,9 miljoen bezoekers op basis het luchtverkeer. Amsterdam eindigt in de Top 20 op de 17e plaats met 6,9 miljoen internationale bezoekers, tussen steden als Milaan, Barcelona en Beijing.

Het aantal internationale bezoekers aan Amsterdam groeide in twee jaar tijd van 6,3 miljoen naar 6,9 miljoen en zo verzekert onze hoofdstad zich voor de tweede keer van een plek in de top 20. De toeristen en zakelijke reizigers geven in Amsterdam echter niet genoeg geld uit om Amsterdam ook een plek te geven in de Top 20 van steden die profiteren van de hoogste uitgaven. Verwacht wordt dat er in 2012 door bezoekers in Amsterdam in totaal €7,356 miljard wordt uitgegeven, ten opzichte van €7,265 miljard in 2011.

Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken van Amsterdam, zei het volgende over de nummer 17-positie van haar stad: ‘Amsterdam is trots bij de beste bestemmingen ter wereld te horen. In 2013 vieren we dat de Amsterdamse grachten 400 jaar bestaan, gaan de wereldberoemde musea van de stad weer open in spectaculair vernieuwde gebouwen en vallen tal van jubilea samen, zoals het 125-jarig bestaan van het Koninklijk Concertgebouw en 175 jaar Artis. De stad werkt hard aan steeds meer goede hotels zodat Amsterdam kan doorstijgen in de Top 20.’

De nummer 1 in de Top 20, Londen, zal voor het tweede jaar op rij ook het hoogste bedrag aan bestedingen door internationale bezoekers aantrekken en daarbij New York, Bangkok, Parijs, Amsterdam en Singapore achter zich laten.
Dr Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor voor MasterCard Worldwide en auteur van het rapport, concludeert: “Ondanks het feit dat de wereldeconomie momenteel door een moeilijke periode gaat, kan op basis van de index van dit jaar de verwachting worden uitgesproken dat er over de hele wereld centra zijn waar zowel het aantal bezoekers als de bestedingen van deze bezoekers flink zullen stijgen. Nu de opkomende economieën zorgen voor een nieuwe generatie van internationale reizigers, die de topbestemmingen van de wereld aandoen, blijven wereldsteden een belangrijke groeimotor.”

De MasterCard Index of Global Destination Cities kent steden een score toe op basis van het totaal aantal internationale bezoekers en grensoverschrijdende bestedingen door deze bezoekers in de steden die ze bezoeken en biedt tevens een prognose van de groei van het aantal bezoekers en passagiers voor 2012. Deze index en de bijbehorende rapporten zijn niet gebaseerd op MasterCard-volumes of transactiegegevens. Een interactieve kaart vindt u hier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.