Muzikale wandeling in de bergen

Muzikale wandeling in de bergen 9

Muziek in de bergen.


Even in een andere wereld zijn. Met die gedachte kiezen veel mensen voor een verblijf in de bergen. En daar wandelen is een bron van inspiratie, geeft rust, verbreedt je horizon en geeft nieuwe inzichten en opvattingen. Met dat idee heeft de Alpenregio Bludenz een “bergen-luisteren”-project.

Bergen luisteren betekent wandelen met kunstenaars en gelijkgezinde mensen. Luisteren naar muziek en literatuur en het ontdekken van landschappen en deze begrijpen. Mensen leren kennen en culinair genieten staan hoog in het vaandel. Een rondom cultuurprogramma voor de ogen, de oren en de smaak dat je nieuwsgierig maakt naar kunst op een geheel nieuwe presentatiewijze.

Het gaat om “beleven” in de breedste zin van het woord: kunstzinnig, culinair, landschappelijk én sociaal. Kunst op hoog niveau dat verbonden staat met culinair hoogstaande gerechten in de berghut en de mogelijkheid om de kunstenaar die meewandelt persoonlijk te leren kennen.

2 september 2012
Onontdekte landschappen – een cultuurwandeling op de Alpe Rona.
Een wandeling op het hoogplateau Tschengla (1250m) bij Bürserberg/Brandnertal met Albin Paulis, doedelzakspeler, mondharpspeler, zanger en meer en Matthias Loibner, draailier muzikant en meer. Het was slechts een kwestie van tijd tot de doedelzak- en mondharpspecialist Albin Paulus en de draailierpionier Matthias Loibner als duo zouden spelen. Ze delen de passie voor dronemuziek; muziek die gebaseerd is op 1 basistoon in de compositie. Daarnaast zijn Albin en Matthias kenners van alle genres van het jodelen van volks- jazz- en romantische tot moderne muziek en hebben zij internationale erkenning en prijzen ontvangen op festivals voor dronemuziek in Frankrijk. Hoogste tijd om je te laten verrassen door de muzikale kunsten van deze muzikanten. De oudste muziek ter wereld in een modern jasje.

9 september 2012
De berg brandt – legendarische cultuurwandeling met verhalenverteller Hertha Glück naar de Fraßen Hütte op de Muttersberg, huisberg van de Alpenstad Bludenz.

16 septeber 2012
Ontbijten op de berg in de Douglass Hütte; 1979m hoog aan de Lünersee in Brandnertal en een cultuurwandeling rond het meer met het vocale trio Nørn, Anne-Sylvia Casagrande, Edmée Fleury en Gisèle Rime uit West-Zwitserland. Het programma heet “Fridi”. In de Scandinavische mythologie zijn ‘Nornen’ drie tijdloze vrouwen die aan de voet van de boom des leven het lot van de mensen vanaf de geboorte tot aan de dood weven. Er zijn Nornen uit het verleden, sensueel en melancholisch, Nornen van de tegenwoordige tijd, ondeugend en levendig en de Nornen van de toekomst, oorlogszuchtig en visionair. Anne-Sylvia, Edmée en Gisèle zijn al jaren gefascineerd in zang in alle vormen en zonder grenzen zingen ze in een imaginaire taal. Gewaagd, fris en met gevoel neemt het trio het publiek mee op ontdekkingsreis naar onverwachte vocale ruimten, hogere sferen en droomwerelden. Nornen betoveren en verleiden in een onconventioneel sprookjesachtig universum.

22 & 23 september 2012 naar Pauline op de Ludescherberg
Da un’isola tra i monti (Van een eiland tussen de bergen)
Stefano Valla, fluit (Diskantschalmei), zang, Daniele Scurati accordeon, zang. Liederen en dansen uit de noordelijke Apennijnen. Ze zijn beide gepassioneerde muzikanten en zangers en diep in het gebied van de vier Italiaanse provincies Pavia, Genua, Piacenza en Alessandria geworteld. “Als virtuoos onder de fluitisten, op de vroeger door herbergiers gespeelde Diskantschalmei, interpreteert Stefano Valla sinds enige jaren samen met accordeonist Danielle Scurati liederen en dansen uit de noordelijke Apennijnen en verrijkt deze op zachte wijze met historische invloeden” (Andreas Felber). Met grote passie voor verschillende tradities van deze bergregio, houden ze de vaak mond op mond doorgegeven muziek levendig en spelen ze op landelijke feesten in de Apennijnen, waar het bal nog een van de belangrijkste volksfeesten is, vooral tijdens bruiloften, feestdagen en carnavalsfeesten, maar ook op internationale festivals.

Het programma is te vinden via www.remise-bludenz.at

Genieten van de herfst op Bürserberg van 8 – 29 september 2012
Het aanbod betreft 7 nachten in een onderkomen naar keuze met “Dine around” (dagelijks avondeten in een ander restaurant waar de culinaire gerechten worden ontdekt), begeleide wandelingen, rondleiding naar stenen cirkels en ‘törggelen’ (na een wandeling van lokale specialiteiten genieten), tocht in het Vorarlberg met bezoek aan een Schnapps destilleerderij en appelstrudel bakken.
Vanaf 279,- euro per persoon/tweepersoonskamer
Meer informatie via www.brandnertal.at

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.