Meer vakantiefoto’s met smartphone

Steeds meer Nederlanders maken op vakantie foto’s met hun smartphone en delen die vervolgens op socialmedia

Steeds meer Nederlanders laten de fotocamera thuis deze zomer, zij gebruiken hun smartphone om foto’s mee te maken. En waarom ook niet? Een beetje smartphone kan goede kwaliteit foto’s maken en het scheelt weer iets dat je kwijt kan raken (in mijn geval dan). Van de  Vakantiegangers tot 35 jaar denkt 69% komende zomer zelfs meer foto’s te maken met de camera van hun telefoon dan met de ‘gewone’ camera. Daarnaast heeft de smartphone als voordeel dat je je vakantiefoto’s makkelijk kan delen op socialmedia, dit doet 46% van de Nederlanders. Maar het plakboek is nog niet vergeten, 31 % drukt zijn foto’s nog af en maakt er een fotoalbum van.

De digitale compact camera is onder Nederlanders de meest populaire camera voor op reis. Bijna driekwart van de ondervraagden geeft aan komende zomer deze camera mee op pad te nemen. De spiegelreflexcamera, zwaarder maar met vaak oneindig veel mogelijkheden en optimale kwaliteit, is echter minder in trek. Naar verwachting laat 80 procent deze camera thuis. Voor het maken van spontane vakantiefoto’s wordt steeds vaker de telefooncamera gebruikt (51 procent). Niet alleen jongeren, maar ook vakantiegangers in de leeftijd van 35-54 jaar zeggengraag gebruik te maken van de camerafunctionaliteiten op hun smartphone (56 procent).

“Met een smartphone zijn mensen beter in staat gebeurtenissen en momenten in hun leven snel en makkelijk met anderen te delen via social media en apps. We ontwikkelen ons platform daarom ook steeds verder om sociale elementen te ondersteunen. Zo bieden we al een directe koppeling met Instagram, waardoor het mogelijk is om een boek te maken van je Instagram-foto’s. Daarnaast is het mogelijk Facebook-foto’s van jezelf, maar ook van Facebook-vrienden te bundelen in een persoonlijk boek”, zegt Stephane Maurel, EU Market Development Manager bij Blurb.

Kinderen en gezin meest gefotografeerd
Uitstapjes, gebeurtenissen en momenten met het gezin worden tijdens de vakantie het meest gefotografeerd. Kinderen spelen daarin een belangrijke rol. Maar ook de omgeving, landschappen, pittoreske dorpjes en architectuur worden veel op camera vastgelegd. Vrouwen maken vervolgens graag foto’s van de reis, accommodatie en het strand. Mannen daarentegen schieten liever plaatjes van mensen en vrienden die ze op de vakantiebestemming ontmoeten.

Bijna de helft van de ondervraagden (46 procent) gaat binnen een week na thuiskomst met de foto’s aan de slag. Dit aantal ligt nog hoger bij de groep vakantiegangers tot 35 jaar (81 procent), die de recente vakantiefoto’s graag snel deelt met vrienden en volgers op sociale netwerken. Uit het onderzoek blijkt verder dat 86 procent van de ondervraagden de foto’s direct opslaat op de computer of een online opslagdienst. Onder 55-plussers bestaat het meeste fanatisme voor wat betreft het opslaan van foto’s op de computer. Binnen deze groep geeft 94 procent aan zijn of haar foto’s direct op de computer of bij een online opslagdienst op te slaan. Ruim één vijfde van de respondenten (21 procent) bundelt vervolgens de vakantiefoto’s in een fotoboek aan de hand van online software of drukt de foto’s af voor in een fotoplakboek of fotolijstje (22 procent). Er zijn overigens meer mannen dan vrouwen die hiervoor kiezen (24 vs. 18 procent)

 

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.