Nieuw Werelderfgoed in Duitsland

Het markgrafelijk operagebouw van Bayreuth in Duitsland staat op de Werelderfgoed lijst

Het markgrafelijk operagebouw van Bayreuth opgenomen op de lijst van Werelderfgoed, zo heeft Duitsland er een nieuw  Werelderfgoed bij. Het operagebouw is een monument omdat het is gebouwd in de tijd van de feest- en muziekcultuur van de barok.  Hiermee komt het aantal cultuur- en natuurmonumenten op de UNESCO-Werelderfgoed lijst in Duitsland op 37. Het is een van de weinige landen die zoveel bezienswaardigheden onder de bescherming van UNESCO heeft staan.

Het operagebouw in Bayreuth is niet alleen een belangrijk historisch gebouw, maar ook voor altijd verbonden met de wereldberoemde componist Richard Wagner. Zijn 200e geboortejaar is in 2013. In Bayreuth en andere steden waar Wagner woonde en werkte, zoals Leipzig en Dresden, wordt een reeks bijzondere evenementen georganiseerd.

De momenteel 37 erkende cultuur- en natuurmonumenten staan dat jaar extra in de schijnwerpers. Naast het net op de lijst opgenomen operagebouw van Bayreuth is er in Duitsland Werelderfgoed te vinden van de Waddenzee bij Hamburg tot aan het Bodenmeer, en van de dom van Keulen tot het museumeiland in Berlijn. ″Wij willen het Duitse Werelderfgoed niet alleen meer bekendheid geven, maar tevens bijdragen aan duurzaam toerisme met respect voor wat de natuur en de cultuur ons door de eeuwen heen als erfenis hebben nagelaten,″ aldus Petra Hedorfer.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.