Nu ook fietsroutes in Google Maps

Nu ook fietsroutes in Google Maps 9

Je kan nu een fietsroute uitzetten met Google Maps

Google Maps was al heel goed te gebruiken om je autoroute te bepalen. Ook was er al de mogelijkheid om je looproute te plannen. Nu heeft Google een nieuwe optie toegevoegd, je kan nu ook je fietsroute uitzetten. Er zijn inmiddels al honderden kilometer fietsroute te vinden via Google Maps. Het is de bedoeling dat de gebruikers zelf de routes uitbreiden.

Tijdens het plannen van de fietsreis zorgt Maps ervoor dat de beste fietspaden worden uitgekozen en de drukke wegen zoveel mogelijk worden vermeden. Daarnaast geeft de dienst ook de toegankelijke fietspaden in de buurt aan, zodat je zelf kan kiezen wat je de beste route lijkt. Een andere optie is dat je kan kiezen voor de snelste route of de mooiste route voor recreatief fietsen.

Google roept fietsers op om zelf aanvullende routeinformatie aan de dienst toe te voegen. Dit kun je doen door de Map Maker-tool te gebruiken. Hiermee kun je zelf onder meer routes toevoegen op basis van je kennis van de omgeving.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.