Op vakantie bij locals thuis

Je gaat niet maar naar een hotel maar je slaapt bij mensen thuis, het is de trend van 2012. Deze manier van op vakantie gaat heet couchsurfen en heeft veel voordelen. Als je gaat couchsurfen slaap je voor een of meer nachten bij iemand thuis als je op vakantie bent. Je het kost minder dan een hotelkamer en het is nog gezellig ook. Want als je bij een local thuis zit leer je de stad heel anders kennen dan als je de stad moet verkennen via een reisgids. Veel mensen die een kamer te huur aanbieden doen het ook om nieuwe vrienden te maken. [Lees verder na video]

Deze manier van reizen is erg populair onder jongeren. Het is de ideale manier om andere landen te verkennen als je een klein budget hebt. Daarnaast weten de locals de beste plekken om te stappen en uit eten te gaan. Ideaal dus als je op vakantie bent.  Je meldt je aan op een website als couchsurfing.com met je facebook. Dan ga je op zoek naar de kamers die te huur zijn in de stad waar jij heen wil. Je legt contact en als het klikt maak je een afspraak om te overnachten. Heel simpel dus. En op deze manier heb je al een idee bij wie je gaat slapen, dat is wel zo veilig.

Als je gaat couchsurfen moet je er wel rekening mee houden dat de mensen die je een kamer verhuren verwachten dat je je sociaal gedraagt. Er wordt meestal wel van je verwacht dat je samen wat gaat doen en niet alleen daar komt om te slapen. Als je hier geen zin in hebt kun je beter voor een hostel (ook een goedkope manier om te slapen) kiezen. Maar dan mis je de insight van een local.

Zie je het idee van couchsurfen wel zitten? Kijk dan op deze website.


Bron: http://www.wimdu.nl/social-vs-normal-travel.html

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.