Eerste Bezoekerscentrum over IJsseldelta

De multitouch-tafel en de belevingswand in het bezoekerscentrum in Kampen

Vrijdag opent eerste Bezoekerscentrum Nationaal Landschap IJsseldelta in Kampen. Een interactieve, multitouch-tafel is het middelpunt van het bezoekerscentrum in Kampen. Deze geeft informatie over het Nationaal Landschap IJsseldelta. Daarnaast kun je er ook uitstapjes en bezienswaardigheden vinden. Je kan informatie downloaden door een QR- code te scannen, filmpjes en foto’s bekijken en historische kaarten opvragen via deze “tafel”.

Naast een interactieve tafel is er een belevingswand ingericht. Ook kunnen Kinderen daar het IJsseldelta blokkenspel spelen.Het bezoekerscentrum is een onderdeel van de VVV/ANWB winkel in Kampen. Er komen ook bezoekerscentra in de Sluuspoort in Zwartsluis en in Zwolle.

De officiële opening van het bezoekerscentrum in Kampen zal wordt verricht door Theo Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel en voorzitter van het bestuurlijk kernteam van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Naast de opening in Kampen zal op korte termijn een zelfde interactieve tafel worden geplaatst bij de Sluuspoort in Zwartsluis. In Zwolle wordt het derde bezoekerscentrum na de zomer geopend.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.