Pin en win (je vakantie terug)

Je zult ergens in een Frans dorpje met je pas geld opnemen en later horen dat je je vakantiekosten terugkrijgt.


Maestro heeft een aardige zomeractie. Het enige dat je er voor hoeft te doen is je Maestro-pinpas in het buitenland gebruiken. De hoofdprijs is: De kosten van je vakantie terugverdienen. Iedereen die in het buitenland gaat pinnen kan dus winnen.

Nederlanders zijn – samen met de Zweden – de ongekroonde pin-kampioenen van Europa. Nergens in Europa betalen consumenten zo vaak met hun pinpas en nergens hebben mensen minder contant geld op zak. Van de 35 transacties die we iedere maand doen, betalen we er minder dan de helft met contant geld. En we hebben nooit meer dan 94 euro op zak. Vergelijk dat eens met onze oosterburen, die tot 375 euro aan munten en briefgeld bij zich dragen!

Nederlandse consumenten nemen hun voorkeur voor elektronisch betalen tegenwoordig ook mee als ze de landsgrenzen oversteken. Waar Nederlandse vakantiegangers vroeger vaak terugvielen op cash of traveler cheques in het buitenland, gebruiken ze tegenwoordig ook in het buitenland steeds vaker hun pinpas met Maestro. Betalen met de pinpas in het buitenland heeft sinds de invoering van het nieuwe pinnen een hoge vlucht genomen, omdat kaarthouders zowel thuis als in het buitenland met een en dezelfde pinpas kunnen betalen. In de vijf populairste vakantiebestemmingen (Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Turkije) steeg het aantal pintransacties bij verkooppunten zoals winkels, pompstations en supermarkten tot wel 30 procent per jaar. De voornaamste redenen die consumenten aanvoeren voor het betalen met Maestro op vakantie zijn betaalgemak, veiligheid en overzicht op het vakantiebudget. Vooral dit laatste is in krappe tijden een voordeel ten opzichte van betalen met contant geld.

Alhoewel er in Nederland 8 miljoen creditcards in omloop zijn, gebruiken Nederlandse consumenten deze voornamelijk voor grotere uitgaven, of om de uitgaven te kunnen spreiden. Dat is thuis niet anders dan op vakantie, waar de creditcard wordt gebruikt om huurauto’s, accommodaties en restaurants te betalen. Maar voor het overige is en blijft Nederland met 25 miljoen pinpassen in omloop bij uitstek een pinpasland.

Wereldwijd zijn 14 miljoen verkooppunten waar Nederlanders net als thuis met hun pinpas kunnen betalen. Deze locaties zijn herkenbaar aan het blauwrode Maestro logo op de deur of aan de kassa. In de eurozone is betalen met de pinpas zelfs gratis. En dat is niet het enige voordeel dat Maestro kaarthouders hebben deze zomer. Iedereen die tussen 25 juni en 2 september buiten Nederland met Maestro betaalt maakt kans om zijn volledige vakantie terug te winnen. Daar hoeven kaarthouders niets voor te doen: iedereen die met zijn pinpas met Maestro betaalt dingt automatisch mee naar deze prijs. Kijk voor meer informatie over pinnen in het buitenland met Maestro en de voorwaarden van de zomeractie op www.Maestro.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.