Verkiezing Schoonste Strand van start

Duinen bij het Nederlandse strand

Elk jaar wordt de verkiezing voor het schoonste strand van Nederland gehouden. Vorig jaar was Renesse de winnaar en jij kan bepalen welk strand dit jaar wint. Je kan heel makkelijk je stem uitbrengen op de website. Als je stemt maakt je kans op een VIP-plek voor 2 personen voor een heel seizoen op het winnende strand.

De afgelopen vijf jaar zijn de Nederlandse stranden schoner geworden. Vorig jaar waardeerden de ANWB inspecteurs onze stranden zelfs met een 9,2. Het publiek waardeerde het strand van publiekswinnaar Renesse zelfs met een 9,85.

Justine de Haas van NederlandSchoon zegt hierover: “Strandbezoekers vinden het prettig om op een schoon strand te zijn. Als je daar op het terras in het zonnetje zit smaken je patatjes lekkerder en is de kans groot dat je langer blijft. Ook worden er meer zandkastelen gebouwd op een schoon strand. Strandbezoekers spelen een belangrijke rol bij het schoon houden van het strand. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zij de kans krijgen om hun eigen schoonste strand te kiezen.”

Stemmen kan tussen 1 juli en 31 augustus. Op de site is de score per strand continue zichtbaar. Het strand met de hoogste gemiddelde score is de publiekswinnaar en mag op 4 september a.s. de publieksprijs in ontvangst nemen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.