Slapen op het strand

Slapen op het strand 9

Uitzicht vanuit een strandhuisje. Foto: Strandhuisjes.info


Vroeger deed je het hooguit als jongere in een overmoedige/dronken bui: slapen op het strand. Maar het blijft wel wat avontuurlijks houden om op zo’n plek te overnachten. Je kunt het nu als verantwoordelijk vader of moeder ook met je gezin doen. Via de site www.strandhuisjes.info kun je er achter komen waar strandhuisjes staan die je kunt huren.

Initiatiefnemer Jonathan Ultee schrijft over de site: “Een slaapstrandhuisje is een vakantiehuisje aan zee (óp het strand) bedoeld voor een romantisch weekendje weg of zo maar als bijzondere overnachting. Een slaapstrandhuisje is een redelijk nieuw product en bij veel mensen nog onbekend. Voor mensen die nog niet bekend zijn met slaapstrandhuisjes zijn de pagina’s romantisch en bijzonder overnachten gemaakt.

Er zijn nou zo’n 200 slaapstrandhuisjes. Volgend jaar komen daar al meer dan 100 strandhuisjes bij! Het succes is namelijk groot. Lees vooral ook de beoordelingen via de site. De strandhuisjes worden heel hoog beoordeeld, met Landal als uitschieter met maar liefst een 9,7 gemiddeld van zo’n 50 beoordelingen. Ik kom zelf uit Sluis, een stadje net over de grens waar jaarlijks 4 miljoen toeristen komen, waarvan het overgrote deel Belgen. Ook in de gemeente Sluis komen strandslaaphuisjes. Het schijnt ook goed in de smaak te liggen bij onze Zuiderburen. Maar ook hier zijn de slaapstrandhuisjes nog relatief een onbekend begrip.”

0

One Response

  1. pascale

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.