Terug in de tijd met Broekerveiling

Terug in de tijd met Broekerveiling 9

museum BroekerVeiling in Langedijk

In museum BroekerVeiling in Langedijk is de expositie ‘Leven van het land’ te zien. Deze expositie, die Prinses Máxima donderdag 5 juli opent, laat op interactieve wijze zien hoe er vroeger werd geleefd en geteeld op de eilanden in het gebied en hoe er werd gehandeld in de BroekerVeiling. Na de opening bezoekt Prinses Máxima zorgtuinderij Oosterheem en het landschapsreservaat Oosterdel.

Museum BroekerVeiling huisvest de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw, een rijksmonument en lighallen die boven het water zijn gebouwd. De veiling bestaat dit jaar honderd jaar. In 2009 is het museum uitgebreid met nieuwbouw.

Een klein deel van de eilanden is bewaard gebleven in het landschapsreservaat Oosterdel. Stichting Veldzorg beheert dit gebied. Zorginstelling Oosterheem heeft een deel van het Oosterdelgebied in gebruik voor biologisch-dynamische tuinderij. Bewoners van de instelling werken op de eilanden. Voor meer informatie over het museum ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.