Test: Garuda serveert beste eten

Test: Garuda serveert beste eten 11
Passagiers van Garuda krijgen tijdens hun vlucht het beste eten voorgeschoteld. Althans volgens een test van de Volkskrant. De redactie bezocht de firma Marfo in Lelystad, die voor maar liefst elf vliegtuigmaatschappijen dagelijks de maaltijden bereidt. Elke dag worden in de polder 80.000 maaltijden gemaakt: 60% voor in de lucht en 40% voor op de grond (gevangenissen, verzorgingshuizen). Marfo produceert onder andere voor KLM, Arke, Garuda en Royal Jordanian.

“De ene was lekkerder dan de andere, maar geen enkele maaltijd zakte door de ondergrens. Het regende zessen en zevens”, schrijft de krant over zijn eigen test van vliegtuigmaaltijden. “Een prestatie die meer glans krijgt voor wie weet dat het bereiden van vliegtuigmaaltijden zoiets is als koken met je handen op je rug. Er is nogal wat dat niet kan of mag. Zo is alles met botjes, schubben en graten aan boord taboe. Varkensvlees is onhandig vanwege onder meer islamitische reizigers, Sommige klanten hebben een notenallergie, van kool gaan ze winden laten, bloemkool en spruiten ruik je door het hele vliegtuig. Liever geen moeilijke groente zoals asperges en alles met korstjes is onmogelijk, omdat die niet bestand zijn tegen vooraf bereiden en weer opwarmen. Friet in de lucht moet nog worden uitgevonden. Wat er overblijft? Wortels, boontjes, erwten, broccoli. Rijst en aardappelpuree. Vis die tegen een stootje kan, zoals panga. En kip, de allemansvriend onder de vleeseters.”

De krant heeft onder andere een onderzoek gedaan naar de kosten die maatschappijen maken voor een maaltijd. Geen enkel bedrijf wil daar een uitspraak over doen, maar een kok die het eten bedenkt voor de KLM zegt dat het “minder dan vijf euro per maaltijd” is. “Een verwaarloosbaar bedrag op een ticket van een paar honderd euro. Terwijl eten toch een van de weinige leukigheden is die je hebt op een vlucht”.

Na de beoordeling door de Volkskrant levert het qua waardering uiteindelijk de volgende top 9 op:

1 Garuda Business Class
2 KLM Economy Class a la carte
‘Dutch’
3 KLM World Business Class Peter
Goossens
4 SLM Business Class
5 KLM Economy Class World Tray
6 Arke Premium Comfort
7 SLM Economy Class
8 Arke Economy Class
9 Garuda Economy Class

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.