Volg het leven van Nelson Mandela

Zonsopgang bij de kust van Zuid-Afrika

Vandaag is de 94ste verjaardag van Nelson Mandela. Hij is geboren in Qunu, een klein dorpje in de Oost-Kaap (Zuid-Afrika). Hij heeft in andere plaatsen gewoond maar inmiddels is hij weer terug in zijn geboortedorp. Je kan met eigen ogen zien waar Mandela is opgegroeid en zijn leven volgen door naar het Nelson Mandela Museum te gaan. Daarnaast heeft de Oost-Kaap mooie en ongerepte natuur die door veel toeristen nog niet ontdekt is.

De Wild Coast
Qunu is een klein dorpje dat ca. 30 km ligt ten zuidwesten van Umtata op de weg tussen Butterworth en Umtata in de regio Wild Coast. De ruige natuur is kenmerkend voor deze regio die zich uitstrekt van de Mtamvuna River in het noorden tot de Great Kei River in het zuiden. De combinatie van de kustlijn, bergachtige kliffen, stranden en baaien en groene heuvels maken een reis door de Wild Coast een mooie ervaring.

De Wild Coast heeft bijna 200 kilometer kustlijn en is nog niet zo bekend bij reizigers. In de Wild Coast leeft de oorspronkelijke Xhosa bevolking in de bekende rieten huisjes. Ook heeft het gebied diverse natuurparken zoals Mkhambathi Nature Reserve, Dwesa Nature Reserve of de Drakensbergen.

Nelson Mandela Museum
Wie meer wil weten over Nelson Mandela en in zijn voetsporen wil treden, kan terecht in het Nelson Mandela museum in Qunu. Het museum is op 11 februari 2000 officieel geopend, op de 10e herdenkingdag van de vrijlating van Nelson Mandela. In het museum – dat een educatieve en culturele ervaring biedt – krijgt de bezoeker een goed beeld van het leven van Nelson Mandela. Een wandeling onder begeleiding van een gids langs zijn ouderlijk huis, zijn basisschool en de kerk waar hij werd gedoopt, maar ook een bezoek aan het kerkhof waar zijn ouders liggen begraven geeft inzicht in zijn leven.

Meer weten over de Oost-Kaap? Kijk voor informatie op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.