Waar werkt André Kuipers?

Waar werkt André Kuipers? 9

Rondleiding door de Space Expo.


Neerlands astronaut André Kuipers is weer veilig op de aarde teruggekeerd. Hij gaat nu nog even naar Houston, maar keert daarna weer terug naar zijn werkgever: ESA in Noordwijk. Wie eens wil rondkijken op zijn werkplek om te leren van de ontwikkelingen in de ruimtevaart kan daar terecht in de Space Expo. Elke Dag Vakantie.nl ging daar ooit al eens kijken en schreef er onder andere het volgende over:

Het is overigens geen toeval dat dit onderzoekscentrum hier terecht is gekomen. “Ze hebben elk deel van Europa afgezocht voor een geschikt plekje”, vertelt de gids. “Er wordt hier namelijk met uiterst gevoelige apparatuur gewerkt, die zelfs de golfslag van de nabij gelegen Noordzee registreren. Het onderzoek wees uit dat de bodemgesteldheid hier het meest stabiel is van heel Europa, geen verzakkingen, aardbevingen etc. Daarom zit ESA hier”. Hoewel het onderzoekscomplex officieel tot Noordwijk gerekend wordt zit het tegen de grens van Katwijk aan. Er werken hier 1700 mensen van verschillende nationaliteiten. Ook een bezoek alleen aan de Space Expo is de reis waard. Met name voor kinderen vanaf een jaar of acht is het boeiend om te lezen over het ontstaan van de ruimtevaart en wat ze minstens zo leuk vinden is het zelf afschieten van verschillende raketten.

Meer informatie: http://www.spaceexpo.nl/

Overigens was de terugkeer van Kuipers ook aanleiding voor een ludieke actie door een kaasproducent, zie bijgaande video:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.