Wandelen tussen de wijn

Wandelen tussen de wijn 9
Voor een culinaire reis hoef je niet ver te gaan, want een van de grootste wijngebieden ter wereld ligt op drie uur rijden van Nederland: Mainz, Rheinhessen. Het is benoemd tot Great Wine Capital of the World, net als Bordeaux, Porto, Rioja en Nappa Valley. De weersomstandigheden zijn er ideaal voor wijnstokken, het is het warmste en droogste gebied van Duitsland. Dat maakt het ‘land van duizend heuvels’, zoals het ook genoemd wordt, bij uitstek geschikt voor wandelaars en fietsers: veel zon en weinig regen.

Het zacht glooiende landschap van Rheinhessen biedt mooie uitzichten en typische wijndorpjes met talrijke mogelijkheden om heerlijke wijnen te proeven. De wijnboeren (Winzer) produceren naast moderne, ongecompliceerde wijnen ook absolute premiumwijnen die internationale erkenning genieten.

Ontdek het wijngebied Rheinhessen bijvoorbeeld vanuit het onlangs gerestylde Hyatt Regency Mainz. Dit vijfsterren designhotel is gebouwd rond het historische fort Malakoff. Het is een van de mooiste pleisterplaatsen langs de Rijn en staat onder leiding van de Nederlander Otto J. Steenbeek.

Het vernieuwde Restaurant Bellpepper is voorzien van een open showkeuken. Hier geniet je met uitzicht op de Rijn van gastronomische gerechten en mooie streekwijnen. Hyatt Regency Mainz beschikt verder over een binnenbad, sauna, stoombad, jacuzzi, solarium en fitnessruimte: Club Olympus Spa & Fitness. Het hotel biedt momenteel een ‘Great Wine Capital Deluxe Package’, vanaf € 269,- per persoon. Dat omvat twee overnachtingen, een ontbijt, een wijngaardtoer van 3,5 uur onder leiding van een gids, een driegangenmenu en gebruik van de spa. Wie liever iets anders/goedkopers wil, zou hier kunnen kijken (er zijn 26 hotels in Mainz met als goedkoopste overnachting 48 euro per kamer)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.