Wegwijzers naar Waddenzee

De Waddenzee. Foto: Groningen.nl


Groningen is trots op de Waddenzee. Het gebied laat zich volgens de Groningers vergelijken met de Grand Canyon. Om daar de aandacht op te vestigen is in het kader van de actie “Waddenzee Werelderfgoed” een eerste wegwijzer geplaatst bij de Zeehondencrèche in Pieterburen. Wiebe van der Ploeg, gedeputeerde van de Provincie Groningen en Lenie ’t Hart van de Zeehondencrèche hebben samen de eerste paal onthuld.

Doel van het plaatsen van de bewegwijzering is bezoekers aan het Waddenkustgebied bewust te maken van het feit dat men zich op zeer korte afstand bevindt van een uniek gebied dat zich mag meten met Werelderfgoederen als de Grand Canyon in de VS en het Great Barrier Reef in Australië.

In totaal wordt op negen locaties in de provincie Groningen bewegwijzering geplaatst, waaronder bij de Vesting Bourtange, ’t Zielhoes in Noordpolderzijl en de Menkemaborg in Uithuizen. Elke paal is voorzien van vijf handwijzers die naar de Werelderfgoederen Great Barrier Reef, Grand Canyon, Himalaya, Dolomieten en uiteraard de Waddenzee wijzen, met daarachter het aantal kilometers waarop men verwijderd is van de genoemde gebieden.

Het plaatsen van de bewegwijzering gebeurt in samenwerking met Die Nordsee GmbH uit Schortens, Noord-Duitsland. Het Waddenkustgebied in Noord-Duitsland wordt tegelijk met Groningen voorzien van dezelfde wegwijzers. Meer informatie: www.wadden.groningen.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.