Wie wil d’r een geitenmelkijsje?

Kinderplezier in Tiroler Zugspitz Arena ©Tiroler Zugspitz Arena/Albin Niederstrasser


Vakanties worden bijzonder, omdat het leven zó anders is dan het normale bestaan. In de supermarkt of bij de snakbar zul je bijvoorbeeld geen geitenmelkijsjes vinden, maar in Oostenrijk wel. De Tiroler Zugspitz Arena, gelegen aan de Oostenrijkse zijde van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, is bijvoorbeeld een prima familiebestemming. Deze Tiroler vakantiebestemming biedt veel mogelijkheden voor een veelzijdige zomervakantie met stoere activiteiten voor de hele familie. De nieuwe mascotte ‘Zugspitzi’ neemt de kinderen mee op spannende en leerzame avonturen in de acht dorpen waaruit het gebied bestaat met deze zomer activiteiten als schatzoeken, piratendag of de Heks en Tovenaar school. Raas 1.300 meter bergafwaarts over de langste rodelbaan van Tirol of sta binnen 10 minuten op bijna 3.000 meter hoogte met de modernste gondel van Europa.

De Zugspitze (2.962 m) biedt fraaie panorama’s over de Alpen en is tevens een vier landenpunt. De Tiroler Zugspitzbahn brengt je in 10 minuten naar de top van de Zugspitze. De gondel biedt plaats voor 100 personen. ‘Fascination Zugspitze – Adventure World’ bij het bergstation op de top van de Zugspitze biedt een kijkje in de historie van de Zugspitze en de omgeving door middel van foto’s en een educatieve 3D show. En voor degene die geen hoogtevrees hebben, is de glazen vloer een ‘must visit’.

In Biberwier vind je de langste zomerrodelbaan van Tirol, met een lengte van 1.300 meter. Met de berglift ga je tot aan de startplaats van de rodelbaan om vervolgens met 40 bochten en 165 meter hoogteverschil naar beneden te scheuren. Ontspanning vind je bij de prachtige kristalheldere bergmeren in de omgeving. Bij de meren kan je vissen, duiken, roeien, surfen en zwemmen of gewoon lekker luieren in de zon. Kinderen vanaf vijf jaar vermaken zich prima met het afwisselende programma van de kids-avonturen-club. Met avonturen van schat zoeken tot de Heks en Tovenaar-school of zomerrodelen vermaken alle kinderen zich deze zomer in Tiroler Zugspitz Arena.

Ooit wel eens een ijsje gegeten, gemaakt van geitenmelk? Bij de biologische geitenboerderij Ziegenhof Peter in Ehrwald heeft zo’n 50-tal berggeiten en veel verse kwaliteitsproducten die je kunt proeven. Geitjes die gezond gras en kruiden uit de Alpen eten, geven nu eenmaal de lekkerste melk. Dus proef zeker de ijsjes die gemaakt zijn van geitenmelk!

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze. Het gebied bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De regio ligt bij de Duitse grens en kan tolvrij worden aangereden. Ideaal voor gezinnen: het Z-Ticket. Hiermee hebben bezoekers niet alleen toegang tot de liften, maar ook openbaar vervoer, de entree voor verschillende zwembaden en de langste zomerrodelbaan van Tirol.

Consumenten vinden meer informatie over de Tiroler Zugspitz Arena bij: Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena, tel. 00 43 5673 20 000, fax 00 43 5673 20 000-210, email: info@zugspitzarena.com of via de website www.zugspitzarena.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.