Zevende editie Veluwse fietsdag

Zevende editie Veluwse fietsdag 9

Deelnemers aan de Veluwse fietsdagen vorig jaar

Elke 1ste dinsdag van augustus is de Veluwse Fietsdag. Dit jaar wordt het voor de 7de keer georganiseerd. Bij de fietsdag kun je routes fietsen die uitgezet zijn door de VVV. De routes zijn verkrijgbaar voor €3,50, hierbij ontvangen de deelnemers ook een aantal kortingscoupons om deel te nemen aan speciale activiteiten die ondernemers langs de route organiseren. Na afloop is er voor iedereen een medaille.

Sinds de eerste editie neemt het aantal deelnemers gestaag toe. Reden genoeg om ook dit jaar de eerste dinsdag in augustus uit te roepen tot Veluwse Fietsdag. In samenwerking met diverse ondernemers hopen de 15 VVV-vestigingen op de Veluwe de bijna 3.600 deelnemers van vorig jaar te overtreffen.

Iedere VVV komt met eigen, lokale activiteiten rond de Veluwse fietsdag. De Veluwse Fietsdag heeft dit jaar als thema ‘proef de Veluwe’. De Veluwe is namelijk in ieder jaargetijde bijzonder en een bezoekje waard. Dit vormt de rode draad in de routes en activiteiten op deze Veluwse Fietsdag.
De lengte van de fietsroutes ligt tussen de 30 en 45 kilometer. Starten is mogelijk vanaf 9.00 uur (met uitzondering van VVV Elburg, die gaat om 10.00 uur open). De medaille kan tot 16.00 uur worden opgehaald bij de VVV-vestiging waar gestart is.

Zoals ieder jaar zijn voor de Veluwse Fietsdag nieuwe routes uitgezet. De routes van de Veluwse fietsdag zijn na afloop als gewone fietsroute te koop bij de Veluwse VVV-winkels. De deelnemende VVV’s zijn: Apeldoorn, Ede, Eerbeek, Elburg, Epe, Ermelo, Garderen, Heerde, Hoenderloo, Nijkerk, Nunspeet, Putten, Rheden, Twello en Voorthuizen.
Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.