Zomer van 1971

Het begon allemaal toen ik een mapje “Zomerhits” in Spotify wilde maken. Toen kwam opeens het liedje “Loop di love” van Juan Bastós bij me boven borrelen. Het blijkt volgens het Hitdossier een zomerhit uit 1971 te zijn (11 weken top 40, hoogste notering nr. 3). Het nummer is echter niet te vinden in Spotify, dus daarom maar even in YouTube gekeken. Tot mijn verbazing komt daar een zwartwit-filmpje tevoorschijn met een (uiteraard, gewoon voor die tijd) langharige man met een kudde vrouwen achter zich aan, die huppelend door…grauw Amsterdam gaan! Dat had ik toch niet gedacht bij dat nummer.

Maar even gezocht, en de Stichting Norderney brengt uitkomst: “De Duitser Bastós had in het voorjaar van 1971 een Top 3 hit gehad in ons land met het opmerkelijke nummer “Loop di love”. Een jaar later kwam “Holy goly girl” uit. Deze tweede en laatste hit bereikte de 10e plaats in de Veronica Top 40. Een nummer geschreven door de hitschrijver Chris Andrews en Dieter Dierks. Deze laatste was producer, en zou midden jaren ‘70 the Scorpions ontdekken en tot succes brengen. Over de zanger is niet veel bekend. In zijn succesperiode ging hij door het leven als J.Bastós of Juan Bastos. Later maakte hij platen als Jay Bastos en was de helft van het duo Bogart. De hitparade haalde hij nooit meer in ons land. Ook produceerde hij de Nederlandse groep Pussycat. Tegenwoordig is hij werkzaam bij een castingbureau.”

Persoonlijke herinnering bij dit nummer: Het was het brugklasschoolkamp in Kerkrade (1978), ik had o.a. deze single mee en was de dj. Ik kon dit plaatje 10 x achter elkaar draaien in de discokelder en de hele meute blééf dansen. En als ik het nu weer hoor, dan word ik er nog vrolijk van!

1+

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.